Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nejlepší sezona kariéry se skvělou tečkou? Bobisty a skeletonistku Fernstädtovou čeká MS

Čeští bobisté chtějí zúročit nejlepší sezonu v kariéře i na startujícím světovém šampionátu. Na nejrychlejší dráze světa v kanadském Whistleru zkusí pilot Dominik Dvořák prohnat špičku ve dvojbobech i čtyřbobech, ve skeletonu by se ráda blýskla juniorská mistryně světa Anna Fernstädtová. Přímé přenosy z MS odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Český čtyřbob pod vedením Dominika Dvořáka
zdroj: imago sportfotodienst autor: EIBNER/EXPA/Johann Groder

Dvořák skončil v celkovém pořadí SP dvojbobů čtvrtý jako nejlepší z Čechů v historii a ve čtyřbobech byl díky novému stroji sedmý. Dvořák po závěrečném závodu SP prohlásil, že si žádné cíle na šampionátu nedává.

"Nechci na sebe vytvářet zbytečně tlak, nemám to rád. Ve Whistleru jsme už na podzim jezdili, dráhu trochu známe, asi u mě patří i k těm oblíbenějším. Jezdí se tu přes 150 kilometrů v hodině," řekl Dvořák. Ve dvojbobu jezdí s Jakubem Noskem, ve čtyřbobu se přidávají Dominik Suchý a Jan Šindelář.

"Byl bych rád, kdyby klapla desítka," uvedl šéf Českého svazu bobistů a skeletonistů Martin Bohman na začátku sezony. Nejlépe zajeli v roce 1993 šestí Jiří Džmura a Pavel Polomský, stejný výsledek zopakovali Ivo Danilevič s Janem Stokláskou před 11 lety. Na čtyřkách byli Češi v roce 2015 desátí.

Jasným favoritem závodů bobistů je Němec Francesco Friedrich. Dvojnásobný olympijský vítěz z Pchjongčchangu ovládl celkové pořadí SP v obou kategoriích a z šestnácti závodů vyhrál třináct. Ve dvojbobech v sezoně neprohrál.

Fernstädtová po minulé olympijské sezoně přešla z německé do české reprezentace, proto letos nemohla jezdit Světový pohár. Ve Whistleru se tak poprvé v zimě potká se špičkou. Na juniorském šampionátu obhájila zlato a před mistrovstvím dospělých trénovala v lotyšské Siguldě.

Bobisté začnou o víkendu závody dvojbobů, příští týden přijde na řadu Fernstädtová a šampionát vyvrcholí příští víkend čtyřboby.

Zdroj
ČT sport, ČTK, sport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články