Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

MS čtyřbobů v Altenbergu ovládl domácí Friedrich. Češi dojeli šestnáctí

Posledním dnem vyvrcholilo MS bobistů v německém Altenbergu. Technicky náročnou trať opět nejlépe zvládl domácí Francesco Friedrich a připsal si tak již čtvrtý titul ze čtyřbobu a jedenáctý titul celkově. Česká posádka pod vedením Dominika Dvořáka nakonec obsadila šestnácté místo. 

Čtyřbob pilota Dominika Dvořáka
zdroj: ČTK/DPA/Elmar Kremser/ autor: SVEN SIMON

Dvořák chtěl v Altenbergu útočit na umístění v desítce, ale po nepovedeném prvním dnu se mu to nepodařilo stejně jako ve dvojbobech, v nichž skončil s Jakubem Noskem patnáctý. Ve čtyřbobu je doplnili Dominik Suchý a Jáchym Procházka. Nejlepší dílčí výsledek zajeli Češi sedmnáctým časem ve třetí jízdě. Od vítěze je v součtu časů dělilo bez tří setin pět sekund, od desítky téměř dvě.

"Šestnácté místo asi není úplně to, co jsme čekali. Bylo tam pár chybiček, první i druhý den. Jak v řízení, tak i ty starty nebyly podle očekávání. I když nakonec si myslím, že kluci předvedli docela dobré výkony," zhodnotil Dvořák. "Já jsem se trápil v přípravě, záda mi nedovolila makat naplno, není to ideální," dodal.

Třicetiletý dvojnásobný olympijský vítěz Friedrich vybojoval čtvrtý zlatý double v řadě a získal celkově jedenáctý titul v kariéře. Už před týdnem se odpoutal v čele historických statistik od italské legendy 50. a 60. let Eugenia Montiho. K tomu má ještě dvě zlaté medaile ze závodů družstev.

K prvenství mu tentokrát pomohli Thorsten Margis, Candy Bauer a brzdař Alexander Schüller, s nímž triumfoval i před týdnem. Zvítězili s náskokem 79 setin před čtyřbobem Rakušana Benjamina Maiera. Třetí skončil další německý tým vedený Johannesem Lochnerem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články