Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mistr světa Lochner ovládl úvodní závod Světového poháru bobistů v Jen-čchingu

Úřadující mistr světa Johannes Lochner zahájil sezonu Světového poháru bobistů suverénním vítězstvím. V závodě dvojbobů na dráze v Jen-čchingu porazil v německém souboji reprezentačního rivala a olympijského šampiona Francesca Friedricha o 62 setin. Třetí skončil Švýcar Michael Voigt. Češi na startu v Číně nebyli.

Je nám líto, video expirovalo.
Mistr světa Lochner ovládl úvodní závod Světového poháru v dvojbobech

Lochner s brzdařem Georgem Fleischhauerem vyhrál ve dvojbobu už sedmý závod SP v řadě, navíc v únoru na MS ve Svatém Mořici ukončili Friedrichovu rekordní sérii sedmi titulů za sebou.

"Jsem opravdu spokojený, s Georgem nám to dobře funguje. Myslím, že společně jsme ve dvojbobech ještě neprohráli, chceme tak pokračovat i dál," řekl Lochner, jenž mezi dvoučlennými posádkami obhajuje celkové prvenství v SP.

Úvodní zastávka Světového poháru pokračuje o víkendu dvěma závody čtyřbobů, přestože do Číny dorazilo kvůli logistickým problémům méně posádek.

Ve dvojbobech startovalo jen jedenáct dvojic, závody žen v monobobech a dvojbobech byly kvůli malému zájmu o účast už s předstihem zrušeny úplně. Bobistky tak do sezony vstoupí až v La Plagne, kde se pojede 9. a 10. prosince.

Výsledky SP v jízdě na bobech v Jen-čchingu:

Dvojbob mužů: 1. Lochner, Fleischhauer 1:58,64 (59,18+59,46), 2. Friedrich, Schüller (všichni Něm.) -0,62 (59,50+59,76), 3. Vogt, Michel (Švýc.) -0,90 (59,63+59,61),

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články