Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Meyersová Taylorová vyhrála potřetí v řadě, Humphriesová se nedostala na pódium

Königsee (Německo) – Už třetí výhru v řadě a i v celé sezoně si připsala Američanka Elana Meyersová Taylorová, přesto i kvůli nepovedenému úvodnímu závodu sezony neohrožuje stále první ženu celkového pořadí Světového poháru Kanaďanku Kaillie Humphriesovou. Obhájkyně titulu skončila v Königsee až čtvrtá, přesto zůstává v čele o sedmnáct bodů před druhou Greubelovou Poserovou, která v Königsee brala stříbro.

Výborné jízdy v Königsee předvedla Němka Mariama Jamankaová, která na třetím místě odstrčila mimo pódium vedoucí ženu Světového poháru Kaillie Humphriesovou. Jamankaová tak už potřetí v řadě skončila v nejlepší čtyřce a jen vinou nepovedeného startu do sezony a absence v Lake Placid není v celkovém pořadí Světového poháru na vyšších pozicích.

Totéž může říkat Elana Meyersová Taylorová. Americká bobistka a vítězka celkového pořadí Světového poháru ze sezony 2014-15 zvítězila letos už potřetí v řadě a když dojela, neskončila hůře než druhá. Vinou chyby v prvním závodě sezony ve Whistleru a následné nehody je však letos zatím až čtvrtá daleko za vedoucí Humphriesovou.

Suverénní Kanaďanka, dvojnásobná olympijská vítězka, zůstává v čele před Jamie Greubelovou Poserovou, ta se ale dotáhla o osmnáct bodů a souboj o letošní triumf ve Světovém poháru tak bude ještě pořádně dramatický.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články