Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hvězdného bobistu Holcomba nalezli mrtvého

Lake Placid - Americký bobista Steven Holcomb, olympijský vítěz a pětinásobný mistr světa, byl nalezen mrtev ve svém pokoji v tréninkovém centru amerických olympioniků v Lake Placid. Bylo mu 37 let. Příčina Holcombovy smrti je zatím neznámá, už dříve se však pokusil o sebevraždu.

Bobování (ilustrační foto)
zdroj: DPA autor: Tobias Hase

"Celá olympijská rodina je v šoku a zarmoucená neuvěřitelně tragickou ztrátou Stevena Holcomba," uvedl šéf olympijského výboru USA Scott Blackmun. "Byl to báječný sportovec a ještě lepší člověk," dodal.

Holcomb vybojoval olympijské zlato se čtyřbobem na hrách ve Vancouveru v roce 2010. O dva roky dříve se podrobil operaci očí kvůli degenerativnímu onemocnění rohovky, kvůli němuž postupně ztrácel zrak. V autobiografii vydané před pěti lety napsal, že kvůli potížím se zrakem trpěl depresemi, a dokonce se neúspěšně pokusil o sebevraždu.

Startoval na třech olympiádách, v roce 2014 v Soči získal dvě bronzové medaile. V roce 2012 se rodák z Park City stal prvním americkým mistrem světa na dvojbobu, k tomu přidal i titul ve čtyřbobu a smíšených týmech. Čtyřikrát ovládl také Světový pohár. V uplynulé sezoně skončil v hodnocení seriálu dvojbobů druhý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články