Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Hermannová uhájila koryto ve Winterbergu pro Němky. Fernstädtové se zlepšit nepodařilo

Němka Tina Hermannová těsně vyhrála třetí závod Světového poháru skeletonistek ve Winterbergu. Na druhé místo dokázala bravurní druhou jízdou překvapivě poskočit reprezentantka Kanady Mirela Rahnevová. Češka Anna Fernstädtová nepředvedla na své poměry ideální jízdy a skončila na děleném 11. místě.

Tina Hermannová naskakuje na skeleton v závodě ve Winterbergu
zdroj: DPA autor: Caroline Seidel

Anna Fernstädtová měla, jak je u ní obvyklé, pomalý start. Jakožto osmá závodnice na trati vyběhla do koryta nejpomaleji. Její jízdu sice nějaká výrazná chyba nepoznamenala, zaváhala ale v poslední zatáčce těsně před cílem, kde musela směr korigovat nohama. V cíli se pak klasifikovala jako dvanáctá po prvním kole.

V prvním kole dokázala velice těsně porazit favoritku Jacqueline Löllingovou její německá kolegyně Tina Hermanová, která vedla o dvě setiny sekundy. Hermanová oproti ostatním kvalitním závodnicím lehce vydělala na startu.

Ani ve druhé jízdě Fernstädtová neodstartovala rychleji. Přestože její jízda byla díky korekcím velmi klidná, nedokázala překonat Italku Valentinu Margagliovou, s níž se po dojetí dělila o průběžné vedení.

"Starty se mi nedařily, nejsem s nimi spokojená. Dnes to nebyl úplně můj den," konstatovala Fernstädtová. "Na dráze ve Winterbergu právě na startech hodně záleží, pak už se to těžko dohání. Leda bych musela zajet perfektní jízdy a ostatní holky by musely dělat velké chyby," pokračovala bývalá německá reprezentantka.

S jízdami samotnými ale spokojená celkem byla. "Když odmyslím starty, tak jsem dělala jen malé chyby. Bohužel se potvrdilo, že tohle není moje oblíbená dráha, nesedí mi," dodala. 

Už v první jízdě Kanaďanka Rahnevová ukazovala, že dokáže korytem prolétnout opravdu rychle, ale nepodařil se jí závěr. Co nevyšlo v prvním kole, zdařilo se ve druhém a Rahnevová nastolila laťku opravdu vysoko. Pod ní zůstala i nejlepší závodnice seriálu Löllingová, jež spadla až na čtvrté místo, nebo zkušená Janine Flocková z Rakouska. Velice těsně se při své finálové jízdě dostala na první místo až Tina Hermannová. Německo tak závodu nedominovalo jako obvykle.

Příští zastávkou poháru bobistů a skeletonistek bude už za pět dní francouzské La Plagne, kde stojí výrazně složitější trať. Fernstädtová doufá v pátečním závodu ve zlepšení.  "Bude to pro mě úplně nová dráha, která je hodně dlouhá, což by mi mělo sedět lépe," řekla. Světový pohár skeletonistek pořád vede Löllingová.

SP v jízdě na skeletonu ve Winterbergu (Německo):

Ženy: 1. Hermannová (Něm.) 1:56,21 (58,10+58,11), 2. Rahnevová (Kan.) -0,03 (58,23+58,01), 3. Flocková (Rak.) -0,16 (58,21+58,16), ...11. Fernstädtová (ČR) -1,69 (58,95+58,95).

Průběžné pořadí SP (po 3 z 8 závodů): 1. Löllingová (Něm.) 627, 2. Flocková 610, 3. Hermannová 601, ...7. Fernstädtová 472.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články