Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Friedrich zkompletoval v Siguldě double, Dvořák s Noskem byli šestí

Světový pohár bobistů v lotyšské Siguldě pokračoval druhým závodem. Po prvotním úspěchu českého dvojbobu ve složení Dominik Dvořák – Jakub Nosek, kteří skončili na úvod nové sezony čtvrtí, si nadějné duo tentokrát dojelo pro šestou příčku. Znovu vyhrál Němec Francesco Friedrich. Češi se tak drží na děleném třetím místě celkového pořadí se třemi dalšími posádkami.

Český dvojbob Dominik Dvořák – Jakub Nosek
zdroj: ČTK/AP autor: Andy Wong

I druhý závod sezony se stal kořistí Němce Francesca Friedricha. Dvojnásobný olympijský vítěz a sedminásobný mistr světa neztratil na rychlosti ani po výměně brzdaře. Zatímco v sobotu vyhrál s Alexanderem Schüllerem, tentokrát mu pomáhal roztlačit bob Martin Grothkopp.

Dvořák s Noskem byli šestí už po první jízdě, po té druhé zaostali za vítězi o 51 setin sekundy. V sobotu byl jejich odstup skoro dvojnásobný. Od medaile je tentokrát dělilo 26 setin.

Druzí opět skončili domácí bobisté Oskars Kibermanis a Matiss Miknis a od Friedricha je dělilo jen šest setin. Před českou dvojicí se umístili ještě další dvě německé posádky a o jedinou setinu i Rusové Maxim Andrianov s Iljou Malychem.

V Lotyšsku byly na programu pouze závody dvojbobů a na startu chyběly některé týmy včetně silných Kanaďanů. Čtyřčlenné posádky začnou bojovat o body až o týden později v německém Winterbergu. S Dvořákem a Noskem patří do české sestavy ještě Jan Šindelář, Jaroslav Kopřiva a Dominik Suchý.

SP v jízdě na bobech v Siguldě (Lotyšsko):

Dvojboby: 1. Friedrich, Grothkopp (Něm.) 1:40,25 (50,00+50,25), 2. Kibermanis, Miknis (Lot.) -0,06 (50,02+50,29), 3. Hafer, Schneider (Něm.) -0,25 (50,07+50,43), ...6. Dvořák, Nosek (ČR) -0,51 (50,28+50,48).

Průběžné pořadí SP (po 2 závodech): 1. Friedrich 450, 2. Kibermanis 420, 3. Hafer 368, ...5. Dvořák 368.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články