Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Friedrich se Schuellerem vstoupili vítězně do nové sezony, české duo skončilo čtrnácté

Po závodu skeletonistů navázaly v rakouském Innsbrucku jízdy bobistů. V dopoledním závodu monobobu žen zvítězila Američanka Taylorová před svou krajankou Humphriesovou. Nyní se pokračuje jízdami dvojbobu mužů. Favorizovaná německá posádka Friedrich se Schuellerem nepřipustila překvapení a v úvodním závodu zvítězila. Český dvojbob Dominika Dvořáka s Dominikem Záleským skončil čtrnáctý.

"Čtrnácté místo nehodnotíme moc pozitivně, viděli jsme se aspoň v desítce, takže nic moc. Byly tam, co se týče řízení, chybičky jak v první, tak v druhé jízdě. Byly to malé chybky, ale bylo jich tam víc, takže se to projevilo na čase," uvedl Dvořák.

Dvořák obhajuje celkové třetí místo z minulého ročníku ovlivněného koronavirem, v němž se ve všech pěti závodech v Innsbrucku vešel do elitní desítky. "Nechci brečet a furt se na to vymlouvat, ale asi se projevuje to, že jsem dva měsíce léčil záda a nemám úplně stoprocentně natrénováno. Budeme muset ještě v posilovně zamakat," řekl Dvořák. Poprvé se s ním dnes ve dvojbobu představil mistr republiky a spoludržitel českého rekordu v běhu na 100 metrů Záleský, který minulý týden společně s pilotem Adamem Dobešem vyhrál jeden ze závodů Evropského poháru v Lillehammeru.

Po úvodní jízdě byli Češi dvanáctí, v druhém kole si o dvě příčky pohoršili a na Friedricha ztratili celkem 1,14 sekundy. Mistr světa, olympijský vítěz a úřadující šampion SP si pro 53. pohárové prvenství dojel s obřím náskokem 47 setin sekundy před krajanem Johannesem Lochnerem. Třetí byl Brit Brad Hall.

V neděli se na dráze vybudované pro olympijské hry v roce 1964 pojede závod čtyřbobů.

Úvodní závod SP v jízdě na bobech v Innsbrucku - dvojboby:

1. Friedrich, Schüller 1:42,85 (51,27+51,58), 2. Lochner, Bauer (všichni Něm.) -0,47 (51,69+51,63), 3. Hall, Cackett (Brit.) -0,63 (51,69+51,79), ...14. Dvořák, Záleský (ČR) -1,14 (51,93+52,06).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články