Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Fernstädtové se ve Winterbergu nevedlo. Vyhráli Bosová a Treťjakov

Po bláznivém závodu v Innsbrucku, který měl tři vítěze, pokračoval Světový pohár skeletonistů ve Winterbergu. Nejrychlejší byl v rakouském středisku Alexander Treťjakov z Ruska, jenž triumfoval s náskokem 29 setin před Němcem Axelem Jungkem. Mezi ženami se nedařilo Anně Fernstädtové, která obsadila až dvacáté místo. V traťovém rekordu zvítězila Nizozemka Kimberley Bosová.

Fernstädtová jako poslední postoupila mezi dvacítku finalistek z prvního kola a ve druhé jízdě se už nezlepšila. Jejím maximem v olympijské sezoně zůstává dvanácté místo z minulého týdne v Altenbergu. Závod vyhrála Kimberley Bosová z Nizozemska, jež si prvním vítězstvím v sezoně upevnila pozici vedoucí ženy SP. Fernstädtová za ní v součtu dvou jízd zaostala o 1,6 sekundy.

Treťjakov nedal soupeřům sebemenší šanci, v obou kolech byl v ledovém korytu nejrychlejší. Druhé vítězství v letošním ročníku SP navíc ozdobil i traťovým rekordem, který od roku 2015 držel Lotyš Martins Dukurs, jenž skončil čtvrtý.

Třetí místo obsadil Jungkův krajan Christopher Grotheer a uhájil průběžné vedení v hodnocení seriálu. Trio Němců v elitní pětici doplnil Alexander Gassner.     

Hlavní zprávy

Nejčtenější články