Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Fernstädtová zkusí zaskočit favoritky. Na MS jí může pomoct oblíbená trať

Ve Světovém poháru se jí letos dařilo. Druhým místem v Königssee si vytvořila osobní maximum a celkově brala pátou příčku. Nyní by česká skeletonistka Anna Fernstädtová chtěla potvrdit dobrou formu také na mistrovství světa. Cestou k zaskočení favoritek by mohla být oblíbená trať v německém Altenbergu. Přímý přenos první jízdy sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz od 9:00. Druhá je na programu od 10:30.

Anna Fernstädtová
zdroj: AP autor: Roman Koksarov

Fernstädtová skončila v uplynulé sezoně Světového poháru celkově pátá a druhým místem v Königssee si vylepšila maximum v závodu. K favoritkám na stupně vítězů ale nepatří, průměrně z osmi startů v seriálu končila kolem sedmého místa.

Před cestou na šampionát si ještě zajela Interkontinentální pohár a minulý pátek v něm skončila v Königssee čtvrtá. Na dráhu v Altenbregu se těší. "Je moje druhá nejoblíbenější. Je to konečně trať, kterou mám ráda. Je dlouhá a vyhovuje mi," řekla čtyřiadvacetiletá pražská rodačka po posledním závodu SP v Innsbrucku.

Na mistrovství světa skončila loni právě v Altenbergu sedmá. O rok dříve byla těsně pod stupni vítězů čtvrtá stejně jako ještě v německých barvách v roce 2017.

Favoritkou je vítězka Světového poháru Janine Flocková. Jednatřicetiletá Rakušanka pojede na MS pojedenácté a ráda by zkompletovala medailovou sbírku. Zlatem by doplnila stříbro (2016) a bronz (2020). Titul obhajuje Němka Tina Hermannová a favoritkou je i mistryně Evropy Ruska Jelena Nikitinová. Mezi muži bude na sedmý titul mistra světa útočit Lotyš Martins Dukurs.

Český pilot Dominik Dvořák zkusí ve čtyřbobu atakovat desítku, což chtěl i ve dvojbobech, ale s brzdařem Jakubem Noskem se jim to o minulém víkendu nepovedlo a skončili patnáctí. Jasným favoritem je Němec Francesco Friedrich. Podle výsledků v sezoně by měli být jeho největšími soupeři Benjamin Maier z Rakouska, další německé posádky či Kanaďan Justin Kripps.

Skeletonistky pojedou první dvě jízdy ve čtvrtek a závod vyvrcholí třetím a čtvrtým kolem v pátek. V sobotu a v neděli budou závodit bobisté.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články