Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Fernstädtová zajela v Altenbergu nejlepší výsledek v sezoně

Anna Fernstädtová sice neudržela v závodě v Altenbergu sedmé místo z prvního kola, přesto je konečný osmý čas nejlepším výsledkem české reprezentantky v sezoně. Zatím byla Fernstädtová nejlépe dvanáctá při první zastávce SP na této německé dráze na začátku prosince.

Z vítězství se stejně jako před dvěma týdny v Altenbergu radovala domácí Tina Hermannová, která si připsala 13. vítězství v seriálu.

V průběžném pořadí SP se posunula na druhé místo za Kimberley Bosovou z Nizozemska, která po výhře v minulém závodě ve Winterbergu skončila až desátá. 

Pětadvacetiletá Fernstädtová, která obhajuje celkové páté místo v SP, figurovala po první jízdě na sedmém místě. Ve druhé si trojnásobná juniorská mistryně světa o jednu pozici pohoršila a za vítězkou v součtu obou časů zaostala o 1,07 sekundy. V hodnocení seriálu je na 16. příčce.

"Konečně se nám všechno povedlo. Jasně že nějaké drobnosti by mohly být líp, ale konečně jsme to dali nějak dohromady a dala jsem dvě jízdy dobře," okomentovala Fernstädtová svůj výkon. "Potřebovala jsem ten závod, abych měla něco pozitivního," dodala.

"První část sezony celkově nebyla tak, jak jsem doufala, první čtyři závody byly fakt špatné a dneska to už šlo dobrým směrem," konstatovala.

První závody podle Fernstädtové poznamenalo i to, že se s týmem před olympijskými hrami hodně testovali a potřebovali si vše vyzkoušet.

Dopolední závod mužů ovládl Martins Dukurs z Lotyšska.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články