Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Fernstädtová vyhlíží novou sezonu. Má novou kombinézu, saně i helmu

Mnoho změn udělala před blížící se sezonou skeletonistka Anna Fernstädtová. Zhubla pět kilogramů a má k dispozici německé saně, novou kombinézu i helmu. "Saně jsou tvrdší a reagují rychleji," vysvětlila mladá závodnice.

Je nám líto, video expirovalo.
Fernstädtová má před sezonou SP několik novinek

Fernstädtová vybírala mezi saněmi z Lotyšska, na kterých jezdila v minulé sezoně po přechodu z německé do české reprezentace, a od německého výrobce. Nakonec zvolila model ze západu.

"Saně jsou tvrdší a reagují rychleji. Zatlačím ramenem a změna přijde hned. Vyhovují techničtějšímu stylu jízdy," vysvětlovala dvaadvacetiletá závodnice. Díky německému modelu získala pomoc navíc.

Se Švédkou Leslie Strattonovou se dělí o rady kanadského stříbrného medailisty z olympiády v Turíně 2006 Jeffa Painea, který s německým výrobcem dlouhodobě spolupracoval. "Takže ví, jak z nich dostat to nejlepší. To mi chybělo. Na tréninku v Altenbergu už jsme nastavení řešili přes telefon a video a dopadlo dobře. Hodně si toho vážím," řekla Fernstädtová.

Vzhledem k novému váhovému limitu závodnic v plném vybavení se saněmi, který klesl na 102 kilogramů, musela zhubnout. "Pět kilo," prozradila. Saně váží 28 kilogramů, helma a boty dva kilogramy, takže může mít 72 kg, ale má pod sedmdesát. " Abych nebyla na hraně. Stačí pár gramů, dva banány, a je diskvalifikace," uvedla.

"Zhubnutí mi zároveň pomohlo v dynamice běhu," doplnila Fernstädtová. V přípravě hodně pracovala na sprintech a technice běhu na atletické dráze, aby zlepšila starty, v kterých zaostávala. "Snad to dokážu přenést na led."

Sezonu začne v Severoamerickém poháru koncem listopadu. Do Světového poháru vstoupí v prosinci v Lake Placid. "Těžko říct, jaké mám ambice, protože budu jezdit s nejlepšími. Uvidíme, jak dopadnou první závody," řekla čtvrtá žena z letošního mistrovství světa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články