Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fernstädtová si v Innsbrucku dojela pro dělenou osmou příčku

Na děleném osmém místě skončila skeletonistka Anna Fernstädtová ve třetím závodu Světovém poháru v Innsbrucku, ve kterém se nakonec hodnotila jen jedna jízda. O neporazitelnost v sezoně přišla Rakušanka Janine Flocková, jednokolovou soutěž ovládla Ruska Jelena Nikitinová.

Anna Fernstädtová
zdroj: ČTK/AP/Roman Koksarov

Skeletonistky odjely na olympijské dráze dvě jízdy, ale ta první byla kvůli nafoukanému sněhu později anulována jako neregulérní. Fernstädtová v ní byla devátá, zrušené kolo ovládla vítězka prvních dvou závodů SP Flocková.

"Bylo to správné rozhodnutí. Myslím, že by to jinak nebylo fér," konstatovala česká závodnice. "V prvním kole pořadatelé nečistili dráhu po každé třetí jízdě, což byla chyba. Čistili na začátku, pak na konci, ale uprostřed ne. I proto se pak muselo první kolo anulovat," vysvětlila.

Ve druhé jízdě se Fernstädtová mírně zlepšila na startu a zajela stejný čas jako Němka Hannah Neiseová. I ve třetím závodě sezony se vešla do první desítky, v lotyšské Siguldě byla na úvod sezony čtvrtá a posléze desátá.

"Jsem hodně spokojená. Měla jsem dobrou první jízdu a do té druhé jsem šla s dobrým pocitem. Naštěstí se mi také povedla. Na Innsbruck je tenhle výsledek super," radovala se Fernstädtová. Spokojená je i s šestým místem v průběžném pořadí. "To je úplně super. Ani jsem nečekala, že na tom po Innsbrucku budu takhle dobře," řekla.

Nikitinová zajela v Innsbrucku druhou jízdu perfektně a zvítězila o 28 setin před Nizozemkou Kimberly Bosovou. Flocková udržela vedení v seriálu SP díky třetímu místu, které obsadila společně s Němkou Tinou Hermannovou.

Výsledky SP v jízdě na skeletonu v Innsbrucku

1. Nikitinová (Rus.) 53,74, 2. Bosová (Niz.) -0,28, 3. Flocková (Rak.) a Hermannová (Něm.) obě -0,45, ...8. Fernstädtová (ČR) -0,84.

Průběžné pořadí SP (po 3 z 8 závodů): 1. Flocková 650, 2. Bosová 620, 3. Nikitinová 587, ...6. Fernstädtová 496.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články