Fernstädtová se probojovala do čela Interkontinentálního poháru ve skeletonu

Do čela průběžného pořadí Interkontinentálního poháru se dostala česká skeletonistka Anna Fernstädtová poté, co se v Park City dvakrát prosadila na stupně vítězů. Juniorská mistryně světa v americkém středisku nejprve zopakovala výsledky z předchozích dvou závodů ve Winterbergu a obsadila třetí místo, následně skončila druhá, zatím nejlépe v sezoně.

Oba závody se kvůli pátečnímu nepříznivému počasí jely v sobotu a jen na jednu jízdu. V tom prvním Fernstädtovou dělilo jen osm setin od vítězné Američanky Kelly Curtisové, ale o čtyři setiny ji porazila i Němka Susanne Kreherová. V odvetě už byla lepší jen německá soupeřka, Fernstädtová byla tentokrát o 19 setin pomalejší.

Do čela průběžného pořadí Intercontinental Cupu pomohla Fernstädtové i absence Britky Laury Deasové a Rakušanky Janine Flockové, které se podělily o triumfy v prvních čtyřech závodech sezony. V příštím týdnu seriál vyvrcholí v Lake Placid.

Dvaadvacetiletá Fernstädtová závodí za Českou republiku od této sezony. Pražská rodačka ještě vloni reprezentovala Německo na olympijských hrách v Pchjongčchangu a byla tam šestá. Po změně příslušnosti ještě nemůže startovat ve Světovém poháru, ale před týdnem měla hájit české barvy na mistrovství Evropy. Jenže po odložení závodu kvůli počasí dala o tomto víkendu přednost startu v zámoří, aby získala body potřebné ke startu v SP od příští sezony.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články