Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Fernstädtová se poprvé ve SP pustila do ledového koryta. V Lake Placid dojela sedmá

Dlouhá skeletonová přestávka je minulostí. V americkém Lake Placid odstartoval Světový pohár, v němž se ke špičce řadí i Anna Fernstädtová. V elitním seriálu se představila premiérově v českém dresu a po prvním kole držela páté místo. Ve druhém ale zajela až čtrnáctý čas a o dvě pozice si pohoršila.

Anna Fernstädtová
zdroj: AP autor: Darryl Dyck

Fernstädtová se vrátila do SP po roční pauze, neboť po loňském odchodu z německé do české reprezentace nemohla mezi elitou startovat. Body pro účast ve SP si pražská rodačka musela vyjet v minulé sezoně v Interkontinentálním poháru, který ovládla.

"Pozitivní je, že jsem i přes chyby skončila sedmá, protože to mohlo být horší. Kdybych zajela dvakrát perfektně a skončila sedmá, tak jsem naštvaná víc, protože bych už nevěděla, co mám dělat, abych se dostala mezi nejlepší. Takhle vím, že když odstraním chyby, mám na lepší výsledek," uvedla Fernstädtová.

Dvojnásobná juniorská mistryně světa a čtvrtá žena z letošního MS ztrácela po úvodním kole devět setin sekundy na stupně vítězů. Druhá jízda jí však nevyšla a Fernstädtová po ní nespokojeně kroutila hlavou.

Je nám líto, video expirovalo.
Jízda Fernstädtové v 1. kole SP v Lake Placid

"Chybovala jsem v prvních třech zatáčkách a tam je každé zaváhání znát. Chybovala jsem v nejhorší možnou chvíli, což je škoda, protože jsem mohla být aspoň o jedno dvě místa výš," řekla.

V součtu ztratila česká skeletonistka 1,14 sekundy na Němku Jacqueline Löllingovou, která byla nejrychlejší v obou jízdách. Druhá skončila s odstupem 24 setin Rakušanka Janine Flocková, třetí byla se ztrátou 71 setin úřadující mistryně světa Tina Hermannová z Německa.

Druhý závod SP skeletonistek se jede opět v Lake Placid v pátek 13. prosince.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články