Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Fernstädtová se chystá na novou sezonu. Trénink s cukrovkou si řídí pocity

Skeletonistka Anna Fernstädtová si v tréninku zvyká na omezení, která jí vznikla s diagnostikovanou cukrovkou. Pětadvacetiletá reprezentantka se na led vrátí už za měsíc a sama říká, že se opět cítí jako normální člověk a chce dokázat, že i s nemocí se dá uspět.

Je nám líto, video expirovalo.
Fernstädtová má tréninky připravené přesně na minutu

Trénink na novou sezonu běží u Fernstädtové podobně jako v minulosti. Jen v aplikaci svého mobilního telefonu musí skeletonistka neustále kontrolovat svůj zdravotní stav. "To je dexcom, tenhle čip mi hlídá hladinu cukru v krvi. Když jsem nízko nebo vysoko, tak mám alarmy," popisuje sedmá žena z her v Pekingu.

I kvůli nemoci jsou tři týdny tréninky zaměřené na rychlost a dynamiku a zbylých sedm dní v měsíci na vytrvalost. Celý proces si Fernsädtová řídí podle svých pocitů. Navíc je důležité přesné načasování každého z tréninků. "Když víme, že začínáme v 11:00, tak musíme začít v 11:00, protože pak cukr udělá různé výkyvy a křivky, které nejsou úplně žádoucí," osvětluje trenér Fernstädtové Josef Andrle.

Už za měsíc se Anna Fernstadtová tréninkově vrátí do ledového koryta. A doufá, že díky prodlouženému rozběhu a znalosti svého těla bude znovu konkurovat světové špičce. "Už se těším, že se cítím jako normální člověk a jdu do té sezóny. Je mi smutno z toho, když někdo řekne, nemůžu tohle a tohle, protože mám cukrovku. Ne – můžeš to dělat a doufám, že to ukážu."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články