Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Fernstädtová neměla mezi juniorkami opět konkurenci. Potřetí v řadě brala zlato z MS

Zlato z mistrovství světa juniorů ve skeletonu bude opět viset u Anny Fernstädtové. Na dráze ve Winterbergu získala už třetí titul v řadě, podruhé se jí to povedlo v českých barvách. Premiérový triumf vybojovala v roce 2018 ještě za Německo.

Anna Fernstädtová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/kristen-images.com autor: Michael Kri

Třiadvacetiletá pražská rodačka po prvním kole figurovala na třetím místě, ve druhé jízdě ale předvedla suverénně nejrychlejší čas. Domácí reprezentantku Susanne Kreherovou porazila v součtu obou kol o 44 setin, třetí skončila další Němka Hannah Neiseová.

"Byl to těžký závod, napínavý až do konce. První jízda se mi úplně nepovedla, ale ztrácela jsem jen šest setin, takže jsem byla v klidu. Vyvarovala jsem se chyb, povedla se mi skoro perfektní jízda a v součtu to stačilo na první místo. Mám opravdu velkou radost," uvedla vítězka.

Je nám líto, video expirovalo.
Fernstädtová v neoblíbeném Winterbergu obhájila juniorský titul

Jako juniorská šampionka si navíc Fernstädtová opět zajistila právo startu na seniorském mistrovství světa. To bude hostit na přelomu února a března další německé středisko Altenberg. Vloni v kanadském Whistleru vybojovala pro Českou republiku historické čtvrté místo.

Tři zlaté medaile za sebou v kategorii juniorů, v níž letos závodí naposledy, získala Fernstädtová jako první v historii. Z roku 2016 má navíc bronz. "Chtěla jsem udělat rekord, protože třikrát v řadě nikdo juniorské mistrovství světa nevyhrál. Povedlo se, paráda! Navíc v můj prospěch hrály oproti jiným holkám zkušenosti. Tohle byl můj pátý juniorský šampionát, takže mě to nerozhodilo. Jsem moc ráda, že jsem své juniorské roky ukončila jako vítězka, navíc na dráze ve Winterbergu, kterou nemám moc ráda," dodala.

Mezi seniory debutovala na MS v roce 2017, kdy s německým smíšeným týmem vybojovala třetí místo, v individuálním závodu byla stejně jako vloni čtvrtá. Na OH v Pchjongčchangu 2018 skončila šestá.

V této sezoně znovu závodí i ve Světovém poháru a v průběžném pořadí je devátá. Po změně občanství musela minulou sezonu vynechat a jezdila Interkontinentální pohár, aby vyjela účast v elitním seriálu pro Česko.

Mistrovství světa juniorů v jízdě na skeletonu ve Winterbergu (Německo):

Junioři: 1. Keisinger (Něm.) 1:52,40 (56,36+56,04).

Juniorky: 1. Fernstädtová (ČR) 1:59,41 (1:00,04+59,37), 2. Kreherová -0,44 (59,98+59,87), 3. Neiseová (obě Něm.) -0,48 (1:00,2+59,87).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články