Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dvořákův čtyřbob svištěl v ledovém korytě. V Altenbergu dosáhl na životní maximum

O druhé nejlepší umístění v historii českých čtyřbobů ve Světovém poháru se v německém Altenbergu postarala posádka pod vedením Dominika Dvořáka. V lázeňském městě nedaleko hranic skončila šestá. Z vítězství se radoval domácí suverén Francesco Friedrich.

Český čtyřbob Dominika Dvořáka
zdroj: ČTK/DPA

Na den přesně před šesti lety se o zápis do národních dějin postaral čtyřbob Jana Vrby, který rovněž v Altenbergu dojel pátý. Kvartetu ve složení Dvořák, Dominik Suchý, Jan Šindelář a Jakub Nosek patřila totožná pozice po prvním kole, ale ve druhém je o 0,02 setin přeskočil ruský tým Maksima Andrianova.

Dvojnásobný olympijský šampion z Pchjongčchangu Friedrich vedl po prvním kole s náskokem 0,25 setin před lotyšskou posádkou Oskarse Kibermanise a dominanci k radosti domácích fanoušků potvrdil. Na třetí příčku se posunul jeho krajan Nico Walther, který ve druhém kole předčil dalšího Němce Johannese Lochnera.

Je nám líto, video expirovalo.
Jízda čtyřbobu Dvořáka v 1. kole SP v Altenbergu

Hodnocení prestižního seriálu kraluje po třech závodech Friedrich, jenž slavil podruhé za sebou a disponuje "polštářem" 35 bodů před Waltherem. Se ztrátou 58 bodů doplňuje vedoucí triumvirát Lochner.

Dvořák potvrdil konzistentní výkonnost – v prosinci ve Winterbergu dojel se zbrusu novým bobem za zhruba 3 miliony korun sedmý a osmý, v Altenbergu šestý a celkově sídlí na sedmém místě.

SP v jízdě na bobech v Altenbergu (Německo):

Čtyřboby: 1. Německo I (Friedrich, Grothkopp, Margis, Bauer) 1:48,47 (54,15+54,32), 2. Lotyšsko (Kibermanis, Miknis, Strenga, Vilkaste) -0,31 (54,40+54,38), 3. Německo III (Walther, Krenz, Rödiger, Franke) -0,51 (54,55+54,43), ...6. Česko (Dvořák, Suchý, Nosek, Šindelář) -0,96 (54,71+54,72).

Průběžné pořadí SP (po 3 závodech): 1. Friedrich 660, 2. Walther 625, 3. Lochner (Něm.) 602, ...7. Dvořák 504.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články