Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Dvořákův čtyřbob skončil osmý. Ve Winterbergu úřadoval "chodící" Friedrich

Čtyřbob Dominika Dvořáka obsadil při prvním startu ve Světovém poháru v sezoně výborné osmé místo. Druhá česká posádka vedená Adamem Dobešem skončila ve Winterbergu poslední šestnáctá. Závod vyhrál německý bob olympijského šampiona Francesca Friedricha. Ten se během závodů v Německu potýkal se zraněním stehenního svalu, které ho zpomalovalo v rozbězích.

Svalové zranění hvězdného Friedricha podle všeho ve čtyřkách nelimitovalo tolik jako při rozbězích dvojbobů, s kolegy totiž v 1. kole zaznamenal třetí nejrychlejší start. Ve druhém se mu i přes slabší jízdu podařilo vedení udržet a připsal si 25. vítězství v závodě čtyřbobů v SP v kariéře.

Na druhé místo se díky famóznímu výkonu ve druhé jízdě posunuli ze šestého místa Britové s Bradem Hallem a navázali na triumf z poslední zastávky v Lake Placid. Hall na Friedricha ztratil 17 setin sekundy. Na třetí příčku dosáhl sobotní vítěz dvojbobů Johannes Lochner.

Česká áčková posádka, ve které se za Dvořáka poskládali David Bureš, Jáchym Procházka a Dominik Záleský, si v prvním startu v sezoně SP vyjela před druhým kolem devátou příčku. V tom o čtyři setiny zlepšila start na 5,17 a v cíli viděla zelená čísla. Ve výsledném součtu se Dvořák a spol. posunuli na osmou příčku se ztrátou 1,10 vteřiny.

"První start se nám trošičku nepovedl. Myslím, že se to odvíjí všechno od toho, že v tomhle složení to byl náš třetí a čtvrtý start, takže než si to sedne, tak to bude chvilku trvat. Jinak ale za mě osmé místo je naprosto skvělé," zhodnotil Dvořák.

Tým Adama Dobeše doplněný bratrem Michalem, Ondřejem Hrazdilem a Antonínem Wijasem startoval jako první a do druhého kola si tuto pozici zopakoval, na posledním místě totiž ztrácel 1,55 vteřiny. Na druhý pokus se Češi zlepšili na startu a i celkový čas zkrátili o skoro tři desetiny, na lepší než poslední šestnácté místo a manko 2,57 to ale nestačilo.

Druhé kolo poznamenal i pád lotyšského bobu pilotovaného Emilsem Cipulisem, který po chybě v poslední nejtěžší pasáži do cíle dojel převrhnutý na boku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články