Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Dvořákův čtyřbob se trápil na startech, ve Winterbergu opět úřadoval Friedrich

Kvarteto Dominik Dvořák, Jáchym Procházka, Jan Šindelář, Jakub Nosek obsadilo v závodu Světového poháru čtyřbobů ve Winterbergu patnácté místo. Ani na čtvrtý pokus se proto v olympijské sezoně do top 10 v konečném pořadí nedostalo. Neporazitelnost v letošním ročníku SP udržel Němec Francesco Friedrich, který s náskokem pěti setin odsunul na druhé místo krajana Johannese Lochnera.

Dvořák a spol. byli po úvodním kole čtrnáctí a osmnáctým časem ve druhém si v konečném pořadí o příčku pohoršili. Za Friedrichem zaostali o sekundu. Po dvou dvanáctých a třináctém místě si připsali nejhorší výsledek v ročníku.

"Co se týče řízení, tak to bylo technicky dobré – až na malou chybičku ve druhé jízdě, tam jsme trošku ztratili rychlost. Horší byly starty, které jsme čekali lepší," uvedl Dvořák.

Mistr světa, olympijský vítěz a úřadující šampion SP Friedrich byl sice po prvním kole třetí, ale nakonec si dojel pro osmnáctý triumf ve dvojbobech i čtyřbobech za sebou. Přemožitele naposledy našel před rokem v Innsbrucku.

Friedrich vyhrál před krajanem a vítězem prvního kola Lochnerem a suverénně vede průběžné pořadí seriálu. Třetí příčku se ztrátou 14 setin obsadil kanadský čtyřbob s pilotem Justinem Krippsem.

Závody SP v jízdě na bobech ve Winterbergu (Německo) - čtyřboby:

1. Německo I (Friedrich, Margis, Grothkopp, Schüller) 1:47,95 (53,78+54,17), 2. Německo II (Lochner, Bauer, Weber, Rasp) -0,05 (53,76+54,24), 3. Kanada (Kripps, Sommer, Stones, Coakwell) -0,14 (53,89+54,20), ...15. ČR (Dvořák, Šindelář, Nosek, Procházka) -1,00 (54,33+54,62).

Průběžné pořadí SP (po 4 z 8 závodů): 1. Friedrich 900 b., 2. Lochner 780, 3. Maier (Rak.) 762, ...11. Dvořák 480.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články