Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Dvořáka zradil rádius předního nože, čtyřbob byl ve Svatém Mořici diskvalifikován

Čtyřbob ve složení Dominik Dvořák, Dominik Suchý, Jan Šindelář, Jakub Nosek si nakonec další umístění v Top 10 nezapíše. Po diskvalifikaci totiž přišel o devátou příčku na Světovém poháru ve Svatém Mořici. Důvodem vyloučení byl nevyhovující rádius předního nože.

Český čtyřbob pod vedením Dominika Dvořáka
zdroj: imago sportfotodienst autor: EIBNER/EXPA/Johann Groder

Počtvrté v sezoně vyhrál na čtyřbobech olympijský šampion Francesco Friedrich z Německa, který si připsal rekordní desátý triumf v sezoně. Jeho krajan Johannes Lochner skončil druhý, třetí místo obsadil lotyšský bob Oskarse Kibermanise.

Češi, jimž se v letošní sezoně s novým čtyřbobem mimořádně daří, museli na technickou kontrolu. "Podali si nás se vším všudy," řekl pilot Dvořák.

Čtyřbob měřením "prošel", ale nevyhovovaly nože. "Tak o setinu milimetru. Kudla vpředu je moc placatá, plochá. Měli jsme si to pohlídat," pokračoval pražský rodák.

Bobisté mají čtrnáct dnů na to, aby materiál vyladili na pokračování Světového poháru v Lake Placid. "Musíme upravit šířku nože, aby to bylo, jak má být," dodal Dvořák cestou do Berchtesgadenu, kde boby zabalí a pošlou do USA.

Před mistrovstvím světa se pojede ještě SP v kanadském Calgary. Šampionát, na kterém chtějí Češi mezi deset nejlepších, hostí Whistler v březnu.

SP v jízdě na bobech ve Svatém Mořici:

Čtyřboby: 1. Německo I (Friedrich, Grothkopp, Schüller, Margis) 2:10,48 (1:05,46+1:05,02), 2. Německo II (Lochner, Bauer, Rademacher, Rasp) -0,51 (1:05,59+1:05,40), 3. Lotyšsko I (Kibermanis, Miknis, Vilkaste, Strenga) -0,53 (1:05,82+1:05,19), ...ČR (Dvořák, Suchý, Šindelář, Nosek) diskvalifikována.

Průběžné pořadí SP (po 6 závodech): 1. Friedrich 1310, 2. Lochner 1237, 3. Kibermanis 1214, ...8. Dvořák 816.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články