Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Dvořák vyhlíží lednové čtyřboby a přeje si: Snad by ta vysněná placka už mohla cinknout

Závody Světového poháru bobistů v této sezoně nabídly zatím pouze soutěž dvojbobů. To se ale brzy změní. Dominik Dvořák si už stačil s Jakubem Noskem vyrovnat svůj nejlepší životní výsledek. V Innsbrucku byli čtvrtí a doufají, že by to klidně mohlo v lednu "cinknout". V akci už budou totiž i čtyřboby. Přímé přenosy ze SP bobistů sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Ve všech osmi dosavadních závodech sezony SP se Dvořák dostal do elitní desítky a blíží se k vysněným stupňům vítězů. "Doufám, že to bude co nejdřív. Po novém roce doufejme, že bychom se mohli se čtyřkou na stupně vítězů podívat, že by to mohlo cinknout. Je to moje vysněná placka," řekl Dvořák v rozhovoru pro ČT sport.

Nejlepšího umístění dosáhl v Innsbrucku, kde byl s brzdařem Jakubem Noskem na děleném čtvrtém místě. "Po letní přípravě veškerá posádka, kromě mě, šla fyzicky nahoru, takže věřím, že ten můj nedostatek se ve čtyřbobu ztratí a mohli bychom mít i lepší starty," uvedl Dvořák.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Dominik Dvořák o startu sezony

Ten byl v létě zraněný, a tak si pořád nemůže naložit v tréninku tolik, co by potřeboval. "Je to hlavně o startu. Nemohu tak rychle běhat a zvedat takové váhy. Na startu se to pak projeví, v Innsbrucku to bylo rozhodující. Je mi líto, že nám chybělo tak málo, ale věřím, že se to ještě zlepší a budeme na tom i líp," dodal.

Dvořák si před novým ročníkem SP navíc prošel covidem. "V létě to byla nejdříve špatná záda, pak problém s kolenem a pak jsem byl pozitivní na koronavirus. Docela mě to sundalo, i když jsem neměl tak hrozný průběh. Když pak člověk začíná v tréninku blízko sezony od nuly, chybí to do těch závodů."

SP samozřejmě provází zvýšená bezpečnostní opatření kvůli koronaviru. "Furt se nám šťourají v nose. Musíme být rádi, že můžeme závodit, musíme se s tím srovnat. Mají to tak všechny sporty. Beru to jako takový víceboj a bojujeme s podmínkami, co jsou."

Dvořák se posunul v celkovém hodnocení seriálu na šesté místo. SP pokračuje za tři týdny v německém Winterbergu, kde budou poprvé závodit právě i čtyřboby.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články