Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dvořák s Šindelářem slaví bronz na MS juniorů, v Königsee kraloval Lochner

Winterberg/Königsee – Historicky druhou medaili z juniorského mistrovství světa získali čeští bobisté. Dominik Dvořák s Janem Šindelářem se o ni v německém Winterbergu podělili s domácí posádkou Bennet Buchmüller-Niklas Scherer. Naši západní sousedé hostili také pokračování Světového poháru. V Königsee dominoval Johannes Lochner z Německa.

Johannes Lochner
zdroj: AP autor: Urs Flueeler

Dvořák s Šindelářem byli třetí už po první jízdě, o pozici se dělili s jinou domácí dvojicí Christoph Hafer-Paul Krenz. Ta se musela nakonec spokojit s pátým místem. Ve druhé zajeli čeští reprezentanti čtvrtý čas a dorovnalo je duo Buchmüller-Scherer.

Obě posádky zaostaly o pětadvacet setin sekundy za vítěznými Němci Richardem Oelsnerem a Alexanderem Schüllerem. Druhou příčku obsadili Pablo Nolte s Christopherem Weberem.

Před rokem byli Dvořák a Šindelář, rovněž ve Winterbergu, členy čtyřbobu, který vybojoval historicky první cenný kov na juniorském MS. 

Lochner triumfoval v Königsee a přepsal traťový rekord 

Suverénním vítězstvím Johanesse Lochnera skončil další závod Světového poháru dvojbobů. Němec na trati v Königsee dominoval od úvodního kola, kde časem 49,12 vytvořil nový rekord dráhy, a vypracovaný náskok i přes očividné problémy během startu druhé jízdy s přehledem uhájil.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba s Noskem obsadili 23. místo, slavil rekordman Lochner

O stříbrnou pozici se podělily posádky veterána Stevena Holcomba z USA a německého favorita Francesca Friedricha, který poskočil do čela celkového hodnocení SP. Korejec Jun-jong Won, dosavadní lídr bodování, totiž skončil až šestnáctý. Jan Vrba do druhého kola nepostoupil, časem 49,98 obsadil 23. místo.           

SP v jízdě na bobech v Königsee (Německo):

Dvojboby: 1. Lochner, Bluhm (Něm.) 1:38,54 (49,12+49,42), 2. Holcomb, Valdes (USA) -0,23 (49,26+49,51) a Friedrich, Margis (Něm.) -0,23 (49,21+49,56), ...23. Vrba, Nosek (ČR) 49,98.

Průběžné pořadí SP (po 6 z 8 závodů): 1. Friedrich 1095, 2. Holcomb 1075, 3. Stulněv (Rus.) 1000,...27. Dvořák (ČR) 222, 29. Vrba 196.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články