Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Dvořák s Noskem zajeli sezonní maximum. Friedrich znovu přemožitele nenašel

Dvojbob Dominik Dvořák, Jakub Nosek si dobrým druhým kolem vyjel v německém Altenbergu 12. místo, které je nejlepším umístěním české dvojice v sezoně. Zvítězil suverén Francesco Friedrich z Německa před dvojboby krajana Christopha Hafera a Kanaďana Justina Krippse. Závod ženských monobobů vyhrála Kanaďanka Christine de Bruinová, která využila chyb po prvním kole vedoucí krajanky Cynthie Appiahové.

Je nám líto, video expirovalo.
2. jízda českého dvojbobu v Altenbergu

Dvořákovi patřila po prvním kole čtrnáctá příčka, ve druhém česká posádka předvedla devátý nejlepší start a v konečném pořadí si o dvě pozice polepšila. Jeho dosavadním maximem v olympijském ročníku bylo čtrnácté místo.

"Je to velká vzpruha a hodnotíme to hodně pozitivně," řekl devětadvacetiletý Dvořák, který za Friedrichem zaostal o 1,16 sekundy. "Měli jsme dobrý start a i jízdy byly super," dodal.

Od nejlepší desítky Dvořáka, který v minulé sezoně obsadil v konečném pořadí seriálu třetí příčku, dělily čtyři desetiny sekundy. "Startem už v desítce jsme, teď jen vychytat řízení a nastavení bobu," řekl český pilot.

Dvořáka ještě v neděli čekají v Altenbergu čtyřboby, pak bude mít Světový pohár pauzu až do novoročního závodu v Siguldě. "Jsem rád, že jsme zakončili první polovinu sezony zatím nejlepším výsledkem. Makáme dál, jedeme podle plánu," prohlásil.

Friedrich vyhrál spolu se čtyřboby i devátý závod v sezoně. Mistr světa, olympijský vítěz a úřadující šampion Světového poháru zvítězil s náskokem 22 setin před Haferem a o 31 setin před třetím Krippsem.

SP v jízdě na bobech v Altenbergu (Německo) - dvojboby:

1. Friedrich, Margis 1:50,37 (55,09+55,28), 2. Hafer, Ammour (všichni Něm.) -0,22 (55,24+55,35), 3. Kripps, Stones (Kan.) -0,31 (55,42+55,26), ...12. Dvořák, Nosek (ČR) -1,16 (55,86+55,67).

Průběžné pořadí SP (po 4 z 8 závodů): 1. Friedrich 900 b., 2. Lochner (Něm.) 774, 3. Kripps 768, ...15. Dvořák 424.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články