Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dvořák s Noskem skončili v Innsbrucku až sedmnáctí, opět vyhrál Friedrich

Dominik Dvořák a Jakub Nosek obsadili v závodu dvojbobů na Světovém poháru v Innsbrucku sedmnácté místo. Zvítězili favorizovaní Němci Francesco Friedrich a Thorsetn Margis. Elana Meyersová Taylorová potvrdila na innsbrucké trati, že start sezony ji zastihl ve výtečné formě. Vyhrála další klání v monobobech, tentokráte byla o pět setin rychlejší než Němka Laura Nolteová. Třetí skončila Australanka Breeana Walkerová.

Dvořák v minulé sezoně obsadil v konečném pořadí Světového poháru dvojbobů třetí místo, ale v úvodu olympijské sezony se mu zatím nedaří. Minulý víkend byli v Innsbrucku spolu s Dominikem Záleským čtrnáctí.

Nyní Dvořákovi s Noskem po první jízdě patřila šestnáctá příčka, ve druhé si ještě o jedno místo pohoršili. Čechům se nedařily starty, devětadvacetiletý pilot to vysvětlil potížemi s levým lýtkem.

"Před první jízdou mě při rozcvičce píchlo v levém lýtku, takže proto byly starty tak špatné. Nemohl jsme se o levou nohu opřít, měl jsem ji zatejpovanou jako kopyto a měl jsem ji namazanou, abych ji necítil," řekl Dvořák.

Je nám líto, video expirovalo.
Dvořákovi s Noskem se v Innsbrucku nedařilo

Po dojezdu do cíle se s námahou vysoukal z bobu a ztěžka usedl na mantinel a neskrýval zklamání. "Jsem naštvaný, protože to nejsou výsledky, jaké bychom chtěli," uvedl Dvořák.

Mistr světa, olympijský vítěz a úřadující šampion SP Friedrich, na kterého Dvořák ztratil 1,33 sekundy, stejně jako před týdnem zvítězil před krajanem Johannesem Lochnerem a s náskokem 36 setin si připsal 55. vítězství. Třetí byl Kanaďan Justin Kripps.

V neděli je v Innsbrucku na programu závod čtyřbobů a Dvořák věří, že si v něm zlepší náladu. "Noha asi lepší nebude, ale snad bude jako dneska a ten handicap při startu se ve čtyřech lidech rozmělní a start bude konkurenceschopný," uvedl.

"Když zajedu jako dneska, protože si myslím, že jízdy byly dobrý, tak doufám, že se to projeví a mohlo by to být lepší," přidal Dvořák, který v úvodním závodu čtyřbobů před týdnem obsadil dvanácté místo.

Výsledky SP v jízdě na bobech v Innsbrucku

1. Friedrich, Margis 1:43,48 (51,57+51,91), 2. Lochner, Rasp (všichni Něm.) -0,36 (51,72+52,12), 3. Kripps, Stones (Kan.) -0,48 (51,84+52,12), ...17. Dvořák, Nosek (ČR) -1,33 (52,39+52,42).

Průběžné pořadí SP (po 2 z 8 závodů): 1. Friedrich 450 b., 2. Lochner 420, 3. Kripps 392, ...16. Dvořák 200.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články