Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dvořák překlopil ve druhé jízdě čtyřbob a na MS je zatím až jednadvacátý

Nezvládnutá jízda odvála českým bobistům šanci na solidní výsledek na mistrovství světa v kanadském Whistleru. Pilot Dominik Dvořák je se svou posádkou čtyřbobu po druhé jízdě až na 21. místě, když v jedné ze zatáček překlopil bob. Vede Lotyš Oskars Kibermanis o čtyři setiny sekundy před suverénem sezony a olympijským vítězem Francescem Friedrichem z Německa, třetí je domácí Justin Kripps. Přímý přenos 3. jízdy sledujte na programu ČT sport od 2:00 v noci na neděli, 4. jízdu pak od 3:30.

Čtyřbob českého pilota Dominika Dvořáka
zdroj: ČTK/AP autor: Darryl Dyck

Čtveřice Dvořák, Dominik Suchý, Jan Šindelář a Jakub Nosek zajela v úvodním kole devátý čas. Druhá jízda ale Dvořákovi nevyšla: do zatáček najížděl pozdě, v jedné z pravotočivých bob překlopil a do cíle doklouzal na boku.

"Byl to můj první pád v závodě vůbec a bohužel na mistrovství světa," řekl Dvořák. Chyba přišla v jedenácté zatáčce, s kterou měl problém už v tréninku. "Ve stočtyřicítce se jedna chyba špatně dohání," řekl Dvořák s tím, že jedenáctka ve Whistleru je atypická na řízení oproti jiným zatáčkám.

"Hodně padá dolů a musí se hodně stahovat dolů. Pilot se na dráze obecně snaží řídit co nejmíň, aby bob nebrzdil a tady v té jedenáctce se musí najít kompromis. Bohužel to bylo málo. Snažil jsem se riskovat pro větší rychlost a nevyšlo to. Z jedenáctky to pak nabalovalo na špatný nájezd a výjezd z dvanáctky a třináctka nás otočila," popsal. Češi z bobu vystoupili, ale na čelo nabrali více než dvousekundovou ztrátu. Bob z dráhy jim pomáhali odstranit i jejich kanadští a němečtí soupeři.

Soutěž vyvrcholí zbývajícími dvěma jízdami v neděli a čeští bobisté se nakonec rozhodli přes drobné problémy nastoupit. "Já moc nemůžu hýbat hlavou na jednu stranu. Ostatní kluci mají spálená ramena, ale není to tak hrozné. Nejhorší byla ta pecka v poslední zatáčce," uvedl Dvořák. "Nechci končit sezonu pádem! Na druhou stranu jsem říkal, že je to hlavně na klucích, jak oni se cítí a jestli chtějí jet taky," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Dvořákův čtyřbob měl ve 2. jízdě nehodu a klesl na 21. místo

Mistrovství světa v jízdě na bobech ve Whistleru (Kanada):

Čtyřboby (po 2 ze 4 jízd): 1. Lotyšsko (Kibermanis, Miknis, Vilkaste, Strenga) 1:40,69 (50,05+50,64), 2. Německo (Friedrich, Bauer, Grothkopp, Margis) -0,04 (50,16+50,57), 3. Kanada (Kripps, Sommer, Stones, Coakwell) -0,11 (50,13+50,67), 4. Rakousko -0,26, 5. Rusko -0,30, 6. Švýcarsko -0,38, ...21. ČR (Dvořák, Suchý, Šindelář, Nosek) -2,16 (50,56+52,29).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články