Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Dvořák končí sezonu. Český bobista má poraněný meniskus a nepojede MS

Špatná zpráva pro české bobisty. Nejzkušenější pilot Dominik Dvořák si během víkendových závodů v Altenbergu přetrhl meniskus v levém koleni. Kvůli zranění musí třicetiletý reprezentant předčasně ukončit sezonu, která bude vrcholit mistrovství světa. 

Zranění si český bobista nezpůsobil během závodní jízdy, ale při rozcvičení před ní. "Smekla se mi noha, koleno lehce zabolelo. Poté se to zhoršilo, koleno oteklo. Na magnetické rezonanci se pak zjistilo, že mám přetržený meniskus," popisuje karambol Dvořák. Nyní jej čeká operační zákrok a poté rekonvalescence, která by měla trvat zhruba šest týdnů. 

Kvůli poraněnému kolenu přijde o světový šampionát, který již za několik dnů začne ve švýcarském Svatém Mořici. "Je to pro mě velké zklamání právě proto, že je to před MS ve Švýcarsku, kam jsme se s celou posádkou těšili. Ale to je sport.

Alespoň malou útěchou může být, že české boby neztrácí kvůli Dvořákově zranění místo ve startovní listině. "Pozitivní je, že na mojí pozici to může odjet Matěj Běhounek, takže alespoň dostane šanci si zazávodit na mistrovství světa," kvituje Dvořák. Běhounek by teoreticky mohl za českou jedničku zaskočit kromě MS i ve zbytku závodů Světového poháru.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články