Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Dvořák dojel v Innsbrucku pátý a udělal si kariérní maximum ve čtyřbobech. Friedrich znovu vyhrál

Pilot čtyřbobu Dominik Dvořák s kolegy Dominikem Suchým, Janem Šindelářem a Jakubem Noskem si na podniku Světového poháru v Innsbrucku spravil chuť po mistrovství Evropy. Čeští bobisté obsadili páté místo a v tomto složení zaznamenali své výsledkové maximum ve Světovém poháru. Soutěž ovládl opět Němec Francesco Friedrich.

Na uplynulém mistrovství Evropy v Königssee obsadila česká posádka dvanácté místo a poprvé v sezoně chyběla v elitní desítce. Ovšem v Innsbrucku vyrovnala české maximum ve čtyřbobech, které před šesti lety zapsal Jan Vrba se svým týmem v Altenbergu. "Tady jsem začínal s pilotováním. Je krátká a není až tak technicky náročná. Hodně rozhodují starty a ty máme dobré. Díky tomu jsme tady předvedli super výsledky," prozradil český pilot.

"Jsme z celého víkendu opravdu hodně nadšení. Dvě pátá místa jsou pecka, masakr, že se nám to povedlo. Ve čtyřkách jsme si zas posunuli maximum a potvrdilo se, že nový čtyřbob jede. Je to raketa," řekl ČTK Dvořák.

Po prvním kole Dvořák a jeho kolegové zajeli šestý nejlepší čas, ve druhém se ještě zlepšili a skončili pátí se ztrátou 68 setin sekundy na suverénního lídra Světového poháru ve čtyřbobech i dvojbobech a olympijského vítěze Němce Francesca Friedricha. Jeho krajan Johannes Lochner tentokrát přenechal druhou pozici Oskaru Kibermanisovi z Lotyšska.

Dvořák za třetím místem zaostal o 24 setin a o jednu desetinu ještě podlehl posádce ruského pilota Maxima Adrianova. Oplatil ale porážku kanadské hvězdě Justinu Krippsovi, který v sobotu Čechy ve dvojbobech odsunul ze čtvrté pozice. Na jeho úkor si tentokrát Dvořák a spol. po druhé jízdě polepšili z průběžné šesté příčky, Krippse porazili o pět setin.

"Bylo by hezké se prodrat na medailové pozice. Není to tak daleko, nicméně si ještě musíme počkat," uvedl Dvořák. "Klukům jsem říkal, že nesmíme být nenažraní. Musíme zůstat při zemi a být trpěliví."

V hodnocení Světového poháru čtyřbobů je Dvořák stále pátý, ale už jen o osm bodů za pátým Andrianovem. Už příští víkend se uskuteční ve švýcarském Svatém Mořici další podnik seriálu SP.

SP v jízdě na bobech v Innsbrucku:

Čtyřboby: 1. Německo I (Friedrich, Grothkopp, Schüller, Margis) 1:14,17 (50,42+50,75), 2. Lotyšsko (Kibermanis, Miknis, Vilkaste, Strenga) -0,19 (50,55+50,81), 3. Německo II (Lochner, Bauer, Rademacher, Rasp) -0,44, ...5. ČR (Dvořák, Suchý, Šindelář, Nosek) -0,68 (50,89+50,96).

Průběžné pořadí SP (po 5 závodech): 1. Friedrich 1085, 2. Lochner 1027, 3. Kibermanis 1014, ...6. Dvořák 816.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články