Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dvořák byl v Innsbrucku se čtyřbobem třináctý, Friedrich neměl konkurenci

Další závod bobistů a další triumf Němce Francesca Friedricha. V Innsbrucku byl nejrychlejší tentokrát s posádkou čtyřbobu. Třináctý skončil Dominik Dvořák se svými parťáky.

Je nám líto, video expirovalo.
Druhá jízda Dvořákova čtyřbobu v Innsbrucku

Dvořák se musel stejně jako v sobotu vyrovnat se zraněným lýtkem. Ale zatímco po závodě dvojbobů a 17. místě byl viditelně nespokojený, dnešní třináctou příčku po dojezdu do cíle oslavil.

"Závod hodnotíme daleko daleko pozitivněji než ten včerejší a myslím, že i než ten předchozí víkend. Posouváme se," pochvaloval si Dvořák.

S posádkou Jakub Šindelář, Jáchym Procházka, Jakub Nosek na třinácté příčce za Friedrichem zaostal o 88 setin. Pro Dvořáka šlo o druhý nejlepší výsledek v probíhajícím ročníku, ve dvojbobech byl 14. a 17. a se čtyřbobem před týdnem dvanáctý.

"Závod byl vyhrocenej, nasekanej na setinkách a máme z toho radost, protože se zlepšujeme. Budeme dál bojovat tak, abychom se před olympiádou vešli do Top 10 v rankingu, to je náš cíl," prohlásil.

Zraněné lýtko měl znovu zatejpované a namazané. "Příští týden s tím budu muset něco udělat a doufám, že to bude brzo v pohodě," doplnil Dvořák.

Friedrich zvítězil s náskokem 28 setin před Lotyšem Oskarsem Kibermanisem, třetí byl Justin Kripps z Kanady. Mistr světa, olympijský vítěz a úřadující šampion Světového poháru vyhrál i čtvrtý závod v olympijské sezoně.

Výsledky SP v jízdě na bobech v Innsbrucku

1. Německo (Friedrich, Margis, Grothkopp, Schüller) 1:41,82, 2. Lotyšsko -0,28, 3. Kanada -0,33, ...13. ČR (Dvořák, Šidelář, Procházka, Nosek) -0,88.

Průběžné pořadí SP (po 2 z 8 závodů): 1. Friedrich 450 b., 2. Kibermanis (Lot.) 394, Lochner (Něm.) 378, ...11. Dvořák 248.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články