Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dukurs v sezoně opět klopýtl, v Königssee triumfoval Treťjakov

Königssee (Německo) – Martins Dukurs nepotvrdil výkonnostní vzestup z posledních závodů. Nejlepší skeletonista všech dob nenavázal na poslední dvě vítězství, v Königssee skončil až šestý a na prvním místě v celkovém hodnocení jej předstihl Sungbin Jun. Korejec skončil v německém korytě druhý o pět setin za vítězným Alexanderem Treťjakovem. Naturalizovaný Čech Philipp Moelter skončil sedmadvacátý.

Alexander Treťjakov
zdroj: DPA autor: Peter Kneffel

Treťjakov se Königssee vrátil na první místo, které vybojoval i v druhém závodě sezony v Lake Placid. Poté byl ovšem suspendován kvůli podezřením z organizovaného dopingu v Rusku a přišel tak o závod Světového poháru v Altenbergu. Nyní se ovšem vrátil na vrchol, v napínavém závodě v Königssee zvítězil o pouhých pět setin před druhým Korejcem Sungbinem Junem.

Jun přitom měl po první jízdě na Treťjakova poměrně slušný dvoudesetinový náskok, závěr druhého kola však nezvládl, když se mu nepovedl výjezd jedné ze zatáček a poté musel několikrát nohou korigovat směr.

Právě tento kiks Juna připravil i o větší vedení na čele celkového pořadí Světového poháru. Korejský skeletonista se sice dostal do čela, je tam ovšem o pouhý bod před Martinsem Dukursem. Lotyšský suverén v posledních třech podnicích SP skončil dvakrát první a jednou druhý, v Königssee se ale vrátil k nepřesvědčivým výsledkům zkraje sezony a skončil až šestý.

Jediným českým zástupcem v Königssee byl naturalizovaný německý reprezentant Philipp Moleter, který tak zde absolvoval svůj druhý závod sezony. Výsledek z Altenbergu, kde skončil čtyřiadvacátý, však nevylepšil a zajel až sedmadvacátý.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články