Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Čtyřbobům v Innsbrucku vládl Friedrich, Dvořák a spol. byli dvanáctí

První závod Světového poháru bobistů se konal v rakouském Innsbrucku. Svoji nadvládu v tomto sportu potvrdil německý pilot Francesco Friedrich, který opět zvítězil. O druhé místo – se ztrátou 0,26 vteřiny – se podělily německá posádka s pilotem Lochmanem a britská s Hallem. Česká čtveřice Dvořák, Záleský, Nosek a Šindelář skončila dvanáctá, takže udržela pozici, v níž postoupila do druhého kola.

Je nám líto, video expirovalo.
1. jízda českého čtybobu v Innsbrucku

Nejlepší český pilot si po dojezdu do cíle gesty vyčítal jeden divočejší moment, kdy vedl stroj téměř jen po dvou nožích.

"Umístění je lepší než včera, s tím jsme spokojení. Konkurence je vysoká, všichni jsou našláplí. Je to tam nasekané v setinkách, takže dvanácté místo bereme," uvedl v nahrávce pro média Dvořák, jenž zmínil i potíže v druhé jízdě. "V tom úseku je to takové divné. Koukal jsem, že tam mělo víc pilotů problémy. Je to tam ošemetné. Budeme to muset nějak zanalyzovat, probrat s trenérem a na další závod to vylepšit," dodal s vyhlídkou na příští kolo SP, které se bude konat za týden opět v Innsbrucku.

Češi v součtu kol ztratili 98 setin sekundy na vítěznou posádku německého fenoména Francesca Friedricha. Na stupně vítězů olympijského šampiona a mistra světa po 54. pohárovém triumfu doprovodili stejní piloti jako v sobotu, tentokrát se ale jeho krajan Johannes Lochner a Brit Brad Hall podělili s odstupem 26 setin sekundy o druhé místo.

Úvodní závody SP v jízdě na bobech v Innsbrucku - čtyřboby:

1. Německo I (Friedrich, Schüller, Margis, Bauer) 1:41,31 (50,54+50,77), 2. Británie (Hall, Gleeson, Cackett, Lawrence) -0,26 (50,66+50,91) a Německo II (Lochner, Weber, Bruckert, Rasp) -0,26 (50,62+50,95), ...12. Česko (Dvořák, Záleský, Šindelář, Nosek) -0,98 (51,06+51,23).

Související články
  • 424026 » Friedrich se Schuellerem vstoupili vítězně do nové sezony, české duo skončilo čtrnácté
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy