Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Cílem je šestka, řekl k ME dvojbobů Dvořák. V Siguldě se představí i Fernstädtová

Dominika Dvořáka s Jakubem Noskem čeká mistrovství Evropy v závodech dvojbobů, na kterém se pokusí vylepšit si maximum. Šampionát se koná v rámci Světového poháru na technické dráze v lotyšské Siguldě a o evropské medaile pojede také skeletonistka Anna Fernstädtová. Přímé přenosy ze skeletonu sledujte na webu ctsport.cz od 11 hodin, bobisté přijdou na řadu v 15:30. Závodí se také v neděli.

Dvojbob Dominika Dvořáka
zdroj: ČTK/AP autor: Hanns Pennink

Pilot Dvořák s brzdařem Noskem chtějí navázat na výkon čtyřbobu, v kterém společně s Dominikem Suchým a Janem Šindelářem dojeli šestí na ME začátkem ledna v německém Winterbergu. "Nyní máme stejné ambice s dvojkou, to znamená, že cílem je šestka," řekl Dvořák.

Na ME pojede popáté v kariéře a jeho nejlepším výsledkem ve dvojbobech je osmá příčka z roku 2017. V Siguldě ale předloni s Noskem vybojovali čtvrtým místem životní výsledek v SP. "Je to dost náročná dráha. V šatně tady bývá před startem dost ticho," uvedl Dvořák a dodal, že oproti tréninkům před sezonou se nyní jezdí o šest sekund rychleji. "Což je dost. Dráhaři si s tím dali hodně práce," řekl.

Nejlepším výsledkem českých dvojbobů na evropském šampionátu je titul Iva Danileviče a Romana Gomoly z ledna 2007 v Cortině d'Ampezzo.

Ve skeletonu pojede Fernstädtová povzbuzena třetím juniorským světovým zlatem. "Je tady docela krátká dráha, což mi moc nesedí, ale zase je docela náročná na řízení, což by mi mělo vyhovovat víc. V Siguldě jsem hodně trénovala před sezonou, je tady se mnou Jeff (kanadský trenér Pain), tak snad něco vymyslíme, abych to dolů sjela co nejrychleji," řekla třiadvacetiletá závodnice po juniorském MS.

Je nám líto, video expirovalo.
Fernstädtová v neoblíbeném Winterbergu obhájila juniorský titul

Mistrovství Evropy na skeletonu jela Fernstädtová v minulosti dvakrát, ale to ještě v barvách Německa, a nejlépe skončila osmá v lednu 2017.

Bobisté pojedou na dvojbobech v Siguldě v sobotu i v neděli závod Světového poháru, přičemž ten nedělní od 13:30 bude zároveň mistrovstvím Evropy. Skeletonistky mají závod SP/ME rovněž v neděli se startem v 10:00.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články