Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Český čtyřbob chce na mistrovství světa do elitní desítky

Igls (Rakousko) - Účast čtyřbobu v elitní desítce je cílem české reprezentace na mistrovství světa, které se koná na olympijské trati v rakouském Iglsu u Innsbrucku. V týmu je celkem devět reprezentantů včetně nejlepšího českého pilota Jana Vrby, do jehož posádek se vkládají největší naděje. Přímé přenosy ze šampionátu sledujte na ČT sport a našem webu, dnes vysíláme od 16:45 a 18:15 exkluzivně na webu úvodní dvě jízdy ženských dvojbobů.

Vrba má podle všeho dobrou formu, neboť jeho čtyřbob ve složení Vrba, Dominik Suchý, Jan Stokláska a Jakub Nosek obsadil deváté místo na posledním Světovém poháru před šampionátem ve Svatém Mořici, který byl rovněž mistrovstvím Evropy, a postaral se tak o nejlepší český výsledek za poslední tři roky.

Loni na MS ve Winterbergu Vrba společně se Suchým, Dominikem Dvořákem a Noskem obsadili desáté místo. "V závodě čtyřbobů bychom rádi zopakovali úspěch Vrby z loňska a obdobně to platí i pro posádku Dominika Dvořáka," jmenoval šéf svazu Martin Bohman mladého pilota, který byl před dvěma týdny třetí na mistrovství světa juniorů.

"Jeho posádka by také mohla atakovat v obou disciplínách nejlepší tři startovní časy, což by byl dobrý vklad pro obnovené mistrovství světa v bobových startech, které se má konat letos v létě v rumunské Mamaie," řekl Bohman. "Úspěchem dvojbobů bude umístění ve dvacítce," dodal.

Nominace na mistrovství světa:

Dvojbob: Jan Vrba a Dominik Dvořák (piloti), Jakub Nosek a Dominik Suchý

Čtyřbob: Jan Vrba a Dominik Dvořák (piloti), Nosek, Suchý, Jan Stokláska, Jakub Havlín, Jan Šindelář, Jaroslav Kopřiva

Skeleton: Filip Mölter

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články