Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Češi jedou na MS bobistů a skeletonistů do Lake Placid s nadějemi

S touhou uspět se chystají čeští bobisté a skeletonisté na světový šampionát v Lake Placid. České výpravě se tam podařilo vyjednat extra tréninkový camp, takže bobisté odlétají za moře už v úterý a budou tak na místě o týden déle. "Máme slíbené nové německé nože pro dvojbob, které by nám měly také pomoci,“ popisuje situaci pilot bobu Dominik Dvořák. Kromě něho je velkou nadějí skeletonistka Anna Fernstädtová.

Český čtyřbob pod vedením Dominika Dvořáka
zdroj: imago sportfotodienst autor: EIBNER/EXPA/Johann Groder

Martin Bohman, prezident svazu, je spokojený s průběhem sezony, v níž Fernstädtová vybojovala juniorský titul mistryně světa i triumfovala v Interkontinentálním poháru a český čtyřbob je zatím ve Světovém poháru osmý a dvojbob dokonce třetí.  

"Že Anna získá juniorský titul, jsem čekal," přiznal šéf svazu. "Dokázala, že je v juniorské kategorii nejlepší. Teď v Königssee odpočívá," vysvětlil, proč nedorazila do Sportovních zpráv ČT. "Je precizní, cílevědomá, dokáže se skvěle vyladit na závody a je skvělá v řízení skeletonu," vyjmenoval Bohman přednosti dívky, která reprezentovala Německo, ale nyní k jeho radosti jezdí za české barvy.

"Chtěli jsme dostat skeleton na vyšší úroveň a s pomocí Anny se nám to nyní daří. Dáváme dohromady špičkový trenérský tým a zázemí. Je to přínosné pro obě strany. A pro příští rok se mohou fanoušci těšit ještě na další zlepšení," věří Bohman a doufá v úspěšný šampionát. "Sezona jí vychází skvěle, dráhy v Americe má najeté. Já bych Anně věřil do šestého místa, možná i na bronz," dodal.   

Je nám líto, video expirovalo.
Týmový duch funguje, hlásí bobista Dvořák před vrcholem sezony

Hodně se čeká i od bobistů, kterým se zatím také daří. "Ještě bude nějaký čas trvat, než budu mít stoprocentní pocit z jízdy," vysvětloval Dvořák situaci s novým bobem, který podle něho stojí velkou měrou za jejich zlepšením. "Ale cítím se stále lépe. Uvidíme teď v závodech v Lake Placid a Calgary, kde se budu muset naučit dráhu. Ve Whistleru na mistrovství světa to pak rozbalíme pořádně," dodal pilot českého bobu s tím, že tamní dráhu zatím jezdí jen na YouTube, kde je video z pohledu pilota.

"Nový čtyřbob nás posunul na tyhle výsledky. Je to jen důkaz, co nás předtím brzdilo. Věděli jsme, že fyzicky jsme na tom dobře, starty jsme měli také dobré a i pilotování je postupně lepší a lepší. Takže jediné, co nám chybělo, byl právě čtyřbob, teď ho máme a s ním i výsledky," řekl dvojnásobný medailista ze světového šampionátu juniorů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články