Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Bobisté už mají ve Stromovce slíbený trenažér, podobá se dráze v Pekingu

Je sice mimosezonní období a možnosti tréninku jsou kvůli koronavirové pandemii omezené, přesto mají bobisté důvod k radosti. V Centru sportu ministerstva vnitra v Praze ve Stromovce mají nyní k dispozici trenažér pro trénink startů. Ten měli reprezentanti slíbený za úspěch v minulé sezoně, kterým bylo šesté místo čtyřbobu na MS v Altenbergu.

Je nám líto, video expirovalo.
Bobisté se mohou těšit z nového trenažéru

Profil a sklon dráhy na trenažéru se podobá olympijskému korytu, ve kterém se pojede za dva roky v Pekingu. V Praze však poběží závodníci před naskočením do bobu až o 30 metrů delší úsek než na běžné dráze.

"Tady má nejnižší bod 70 až 75 metrů, což ale myslím, že by mohla být výhoda. Budeme víc vyběhaní, takže na ledě nám to nebude dělat takový problém," uvedl pilot Dominik Dvořák.

Nová konstrukce bobu sestrojená pro tréninky startů vykáže s posádkou rychlost odpovídající závodním parametrům, tedy přes 40 kilometrů v hodině. Reprezentační posádky absolvují před sezonou na novém zařízení stovky startů.

"Myslím si, že 300 až 350 startů na tomhle suchém trenažéru je povinnost, abychom naběhali před sezonou, abychom ty starty měli dobré," dodal brzdař Jan Šindelář. Na novém trenažéru by měli reprezentanti roztlačit svůj bob poprvé na přelomu července a srpna.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články