Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bobisté míří do Altenbergu na MS. Dráha je technicky dost náročná, říká Dvořák

V německém Altenbergu startuje v pátek mistrovstí světa bobistů. Mezi muži je jasným favoritem domácí Francesco Friedrich, který bude útočit na sedmý světový titul v řadě. Ve startovním poli je i český dvojbob v čele s pilotem Dominikem Dvořákem. MS sledujte od pátku na ČT sport a webu ctport.cz.

Dominik Dvořák by rád znovu vylepšil své maximum v této disciplíně, v které letos skončil ve Světovém poháru celkově třetí. Na startu bude opět s brzdařem Jakubem Noskem.

Šampionát se uskuteční jako loni nedaleko za českými hranicemi v německém Altenbergu, kam byl přesunut kvůli koronaviru z Lake Placid.

Dvořák s Noskem si loni posunuli nejlepší výsledek ve dvojbobech na MS na čtrnácté místo. Tentokrát by chtěli být výrazně výš. "Do desítky by to bylo fajn, to by bylo hezký," řekl Dvořák České televizi. "Musíme jezdit konzistentně až do konce," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: MS bobistů a výsledky českého týmu v SP

V závodech uplynulého ročníku seriálu SP byl Dvořák ve dvojbobu dvakrát čtvrtý a do desítky se z dvanácti startů nevešel jen ve třech případech. Ne vždy se ale sešla na startu kompletní konkurence, a to především kvůli koronavirovým omezením.

Nejlepším výsledkem českého dvojbobu na MS je šesté místo, které vybojovali Jiří Džmura a Pavel Polomský v Iglsu v roce 1993 a stejný výsledek zopakovali Ivo Danilevič s Janem Stokláskou v roce 2008 právě v ledovém korytu v Altenbergu.

Jasným favoritem je třicetiletý Němec Francesco Friedrich, který bude útočit na sedmý světový titul v řadě. Mezi ženami obhajuje triumf Kaillie Humphriesová z USA, z pozice vítězky SP nastoupí Rakušanka Katrin Beierlová.

Na mistrovství světa se o pořadí rozhoduje ve čtyřech jízdách. Ženy pojedou v pátek a v sobotu, muži o víkendu. O týden později se pokusí Dvořák s posádkou atakovat desítku i ve čtyřbobech a na programu bude i skeleton s Annou Fernstädtovou.

Víkendový program MS:

Pátek 5. 2.

10:30 - 11:25 1. kolo žen (web)

12:05 - 13:00 2. kolo žen (web)

Sobota 6. 2.

10:00 - 10:55 1. kolo dvojbobů (web)

11:30 - 12:25 2. kolo dvojbobů (web)

14:30 - 15:25 3. kolo žen (web)

16:00 - 16:55 4. kolo žen (web)

Neděle 7. 2.

14:30 - 15:25 3. kolo dvojbobů (ČT sport + web)

16:00 - 16:55 4. kolo dvojbobů (ČT sport + web)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články