Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

Bobisté Dvořák s Noskem se v Altenbergu do desítky nevešli

Další místo v desítce Světového poháru bobistů si česká dvojice Dominik Dvořák – Jakub Nosek v Altenbergu nepřipsala. Teplota nad nulou a déšť, to byla kulisa německého závodu. Češi byli v úvodních závodech dvojbobů v lotyšské Siguldě čtvrtí a šestí, tentokrát však obsadili až třináctou pozici. I třetí závod v sezoně vyhrála německá dvojice Friedrich – Margis, která byla po první jízdě třetí, ale ve druhé hodně zrychlila a předstihla i vedoucí Kanaďany Krippse se Stonesem, kteří vedli.

V ledovém korytu, které je považováno společně s tratí v kanadském Lake Placid za nejtěžší na světě, se česká dvojice nedopustila velkých chyb, ale s časem spokojená moc nebyla.

Podle informací z českého tábora nyní Dvořák víc času věnuje čtyřbobu, který pojede v neděli. Tentokrát jel bezpečnější nižší stopu a také nejspíš český tým nezvolil nejlepší nože pro podmínky, které v místě závodu panovaly.

Dvojnásobný olympijský vítěz Francesco Friedrich s brzdařem Thorstenem Margisem z Německa rozhodli brilantní druhou jízdou, na kterou nestačili odpovědět ani Kanaďané Kripps se Stonesem. Třetí místo po první jízdě udržela lotyšská posádka Kieberman – Miknis.

Špatně dopadla jedna z favorizovaných německých posádek Lochner – Weber, která měla v závěru své jízdy nepříjemný pád. Jejich bob se po chybě pilota obrátil na bok, ale vše se obešlo bez zranění.

SP v jízdě na bobech v Altenbergu:

Dvojboby: 1. Friedrich, Margis (Něm.) 1:52,19 (56,38+55,81), 2. Kripps, Stones (Kan.) -0,37 (56,30+56,26), 3. Kibermanis, Miknis (Lot.) -0,48 (56,37+56,30), ...13. Dvořák, Nosek (ČR) -1,42 (56,92+56,69).

Průběžné pořadí SP (po 3 závodech): 1. Friedrich 670, 2. Kibermanis 620, 3. Walther (Něm.) 560, ...5. Dvořák 488.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články