Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bobista Vojevoda se stal 32. vyloučeným ruským sportovcem z Her v Soči

Počet vyloučených ruských sportovců z Her v Soči narostl na 32. Nejnovějším jménem je bobista Alexej Vojevoda, který byl podobně jako jeho 31 krajanů diskvalifikován Mezinárodním olympijským výborem (MOV) kvůli zapojení do dopingového skandálu. Už dříve přišel o obě zlaté medaile, neboť jeho kolega Alexandr Zubkov obdržel trest ještě před ním.

Alexandr Zubkov (vlevo) a Alexej Vojevoda
zdroj: ČTK/AP autor: Jae C. Hong

Vojevoda byl Zubkovovým brzdařem ve dvojbobu a oba byli členy i původně vítězného čtyřbobu. Zubkov po Hrách v Soči ukončil kariéru a je předsedou ruského svazu bobistů, spolu s dalšími 21 vyloučenými sportovci se odvolal ke sportovnímu arbitrážnímu soudu v Lausanne.

O tom, že seznam diskvalifikovaných Rusů z domácí olympiády rozšířil i Vojevoda, bobista a zároveň profesionál v přetláčení rukou, informoval MOV. Naopak zbaven obvinění z dopingu byl trojnásobný mistr světa v rychlobruslení Denis Juskov, specialista na trať 1500 metrů. Juskov v Soči skončil čtvrtý.

Rusko kvůli systematickému dopingu a manipulacím se vzorky reprezentantů bylo vyloučeno z příštích zimních olympijských her v Pchjongčchangu. Vybraní sportovci nicméně mohou v Koreji startovat pod neutrální vlajkou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články