Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Zvařičová chce zpět do elity, prostředky hledá u příznivců na webu

Jablonec nad Nisou – Veronika Zvařičová dovedla českou štafetu biatlonistek v lednu 2013 v německém Ruhpoldingu až k třetímu místu. Byla to její nejlepší sezona ve Světovém poháru. Jenže vážná nehoda při tréninku ji srazila až na dno. Nyní se sedmadvacetiletá biatlonistka pokouší vrátit na výsluní. Pomoci jí k tomu má i sbírka na webu.

Rodačka z Krnova se k biatlonu dostala v Bruntále a od juniorského věku sbírala nemalé úspěchy. Patřila dokonce do legendární štafety, která vybojovala v roce 2009 zlaté medaile na mistrovství světa. Jejími kolegyněmi byli tehdy Veronika Vítková a Gabriela Koukalová. Účastnila se pak i olympijských her ve Vancouveru.

Jedním z jejích vrcholů bylo třetí místo se štafetou na Světovém poháru v Ruhpoldingu a na mistrovství Evropy. Jenže v přípravě ji na kolečkových bruslích srazilo auto a bojovala o život. Následující rok bojovala se zdravím, sport byl na vedlejší koleji. Přesto o návratu stále snila. A sen se začínal opět naplňovat.

"Dívám se dopředu. Nechci si to připouštět a hledím do budoucnosti," uvedla před více než rokem v rozhovoru v olympijském magazínu.

Je nám líto, video expirovalo.
Host magazínu: Veronika Zvařičová

Zvařičová opět trénovala s českou reprezentací. Poslední dvě sezony ji však zbrzdilo nachlazení. Boj o účast v reprezentaci pro nadcházející sezonu nevyšel, ale Zvařičová se opět nechce vzdát. Musí absolvovat minimálně dvě zahraniční soustředění a chce se opět poprat o národní dres.

K tomu má Zvařičové pomoci i crowdfoundingový web. "Můj cíl je zůstat zdravá. Krátkodobé cíle: závodit na evropských pohárech, kde bych se chtěla umisťovat do 20. místa a postupně do 10. místa. Dlouhodobé cíle: zlatá medaile z olympiády ve štafetě v biatlonu," uvádí Zvařičová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články