Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zopakuje Jislová loňské pódium z masáku? Hromadné starty jedou i Davidová a Krčmář

Předvánoční Světový pohár v Annecy završí poprvé v ročníku závody s hromadným startem. Na startu oblíbeného diváckého klání budou i tři české tváře. Michala Krčmáře čeká 15 kilometrů, Markétu Davidovou a Jessicu Jislovou zase 12,5 kilometru dlouhá trať. První přímý přenos startuje na ČT sport a ČT sport Plus ve 12:10, ženy jedou masák ve 14:15.

Markéta Davidová
zdroj: ČTK/imago.sportfotodienst autor: Christian Einecke

Krčmář skončil jedenáctý v sobotním stíhacím závodě, když doplatil na tři střelecké chyby a pohoršil si oproti startu o pět příček. Přesto si dojel pro druhý nejlepší výsledek sezony a v Annecy pro maximum ze stíhacích závodů.

"Zrychlil jsem střelbu a hned tam vyskákaly jedničky. A ty jsou v téhle konkurenci, kdy se chce člověk posouvat dopředu, moc," řekl Krčmář v rozhovoru pro ČT sport.

Pětadvacetiletý Nor Sturla Holm Laegreid po startu z druhého místa oslavil desáté vítězství v kariéře, když na střelnici chyboval jednou. Při závěrečné položce vestoje využil dvou nepřesností vedoucího krajana Vetleho Sjastada Christiansena a zvítězil o 24,6 sekundy.

Trojnásobný vítěz SP Johannes Bö neprodloužil sérii pěti vítězství, doplatil na dvě trestná kola a až 27. běžecký čas.

Loni se v Annecy ve čtyřpoložkovém masáku s jednou chybou radoval Francouz Emilien Jacquelin. Z českých biatlonistů v prosinci 2021 se do hromadného startu nikdo nedostal.

Posun o dvanáct míst se ve stíhačce povedl Jessice Jislové, která dojela navzdory nepřesné poslední ráně čtrnáctá a zaznamenala nejlepší výsledek sezony. Markéta Davidová klesla oproti startu o deset míst a po dvou trestných kolech obsadila 26. místo. 

Elvira Öbergová vyhrála stíhačku v Annecy podruhé za sebou a připsala si pátý individuální triumf. Na střelnici jako jedna ze čtyř závodnic nechybovala a po startu z osmé příčky zvítězila o 20 sekund před Lisou Vittozziovou z Itálie. Třetí byla domácí Julia Simonová a udržela vedení v SP.

Právě Elvira Öbergová bude obhajovat loňské vítězství v hromadném startu, který se nadmíru povedl i Jislové. Po stoprocentní práci na střelnici si dojela pro životní pátou příčku a stanula tak na rozšířeném pódiu. Povede se jí to i tentokrát?

Šanci na dobré umístění ve třicítce nejlepších má ale samozřejmě i Davidová, minulý rok osmá. V Anterselvě v sezoně 2018/19 už dokázala být v masáku stříbrná.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články