Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Zopakuje Davidová senzaci? Biatlonistky čeká v Pokljuce sprint

Po biatlonistech čeká v Pokljuce sprint také ženy. Závod Světového poháru na 7,5 km vyhlíží i kvinento čekých závodnic. Markéta Davidová si ve čtvrtečním individuálu dojela pro svůj životní výsledek v seriálu, když skončila třetí. Na trať vyjede jako 44. Pozornost ale bude ve Slovinsku upřena i na další čtyři Češky. A hned z prvního místa vyrazí Veronika Vítková. Následovat ji budou Eva Puskarčíková (12.), Jessica Jislová (34.) a Lucie Charvátová (91.). Přímý přenos sprintu biatlonistek sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 13:45.

Davidové to běží náramně, ve vytrvalostním závodu měla čtvrtý nejlepší čas ze stovky závodnic. Navíc z 20 ran zkazila pouze tu předposlední. Lépe tedy ve vytrvalostním závodu ještě nikdy nestřílela. "Když podpoří běh dobrá střelba, jde to pak líp," přiznala.

Podle Ondřeje Rybáře hlavně jednadvacetiletá závodnice z Janova nad Nisou ukázala, že umí. "Nemusí mít z ničeho strach. Věřím, že nám ještě ukáže radostné okamžiky," řekl sportovní ředitel biatlonového svazu.

"Budu se snažit střelbu takhle držet celou sezonu," dodala někdejší svěřenkyně trenéra Jindřicha Šikoly, která už nově spadá pod A tým Nora Egila Gjellanda. Ve vytrvalostním závodě byly lepší už jen zlatá Julia Džymová z Ukrajiny a Polka Monika Hojniszová.

Z českých závodnic bodovaly ve čtvrtek ještě 26. Puskarčíková a Vítková, která skončila na 38. místě. Jislová dojela 74., Charvátová byla 81.

Zvláště Puskarčíková s Vítkovou si pak stěžovaly na nedobré podmínky na trati, které byly podle nich způsobeny tím, že sníh dostal zabrat při vytrvalostním závodu mužů.

Pořadí ve sprintu bude mít také vliv na nedělní stíhačku. Biatlonisté pojedou závod na 12,5 km v 11:45, ženy pak na 10 km dlouhou trať vlétnou o tři hodiny později.

Tím bude první zastávka nového ročníku SP minulostí, v rakouském Hochfilzenu se pak od středy do neděle pojedou sprinty a stíhací závody, velmi zajímavé pak bude sledovat, jak dopadnou první štafety sezony.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články