Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Životní stíhačka pro Stroemsheima. Oberhof mu přinesl premiérové vítězství v SP

Stíhací závod Světového poháru v Oberhofu ovládl Nor Endre Stroemsheim. Jedná se o jeho životní výsledek, ještě nikdy v elitním seriálu nezvítězil. Jeho nejlepším umístěním bylo dosud druhé místo ze stíhačky v Lenzerheide, v pátek byl ve sprintu třetí. Nejlepší z českých biatlonistů Michal Krčmář dokončil závod na třicátém místě.

Češi si potřebovali spravit náladu, páteční odložený sprint se jim příliš nevydařil.

Úvodní ležka ve čtyřpoložkovém závodu na 12,5 km se českým reprezentantům povedla na výbornou. Všichni čtyři sestřelili každý po pěti terčích.

Štvrtecký zaváhal jednou na další položce vleže, stejně jako Mareček. Naopak Hornig a Krčmář byli čistí.

Na třetí položce zapsal Krčmář jednu chybu a byl průběžně nejvýše na třicátém místě. Minul také Hornig. Štvrtecký přidal další dva netrefené terče, takže Mareček jako jediný z Čechů sestřelil vše.

Krčmář následně chyboval jednou a zaznamenal tak posun o třináct příček na 30. místo. Štvrtecký dojel dvaatřicátý a poskočil o tři pozice. Body vybojoval také Mareček na osmatřicáté pozici. Poslední z Čechů Hornig skončil na 45. místě.

"Škoda toho včerejška. Dneska to byl slušný závod. Na trati to furt není stoprocentní, ale myslím, že to půjde nahoru. Když bych chtěl výš, musel bych nulovat. Ale celkově spokojenost," řekl Krčmář v rozhovoru pro ČT sport.

Štvrtecký se na trati úplně necítil, ale ze střelnice vyloženě naštvaný nebyl. "Tam to bylo celkem v pohodě. Ale na trati to nebylo nic moc," uvedl.

Jak si vedli další?

Doll si pokazil závod hned první ležkou, která mu přinesla 450 metrů navíc, zatímco Norové Sturla Holm Leagreid, Endre Stroemsheim a také další závodníci často nulovali.

Do třetího okruhu pokračovali bez poskvrnky Stroemsheim a Johannes Thingnes Boe. Na třetí místo v tu chvíli šel s další nulou Švéd Martin Ponsiluoma.

Stroemsheim vynuloval první stojku za sedmnáct sekund, ale za ním všichni chybovali, takže přidával na náskoku. Jenže na poslední položce vysekl dvě chyby.

Endre Stromsheim
zdroj: ČTK/AP

Šanci ovšem Boe vůbec nezužitkoval, protože kontroval třemi minelami. Čistý byl ovšem jejich kolega Laegreid a šel na druhé místo. Tak koneckonců vypadalo i pořadí v cíli.

Norský triumf za Stromesheimem a Laegreidem dokonal Johannes Dale-Skjevdal, za nimi ještě 

SP v Oberhofu zakončí nedělní štafety. V té mužské bude k dispozici i Tomáš Mikyska, který se sice do sobotní stíhačky kvalifikoval, ale trenéři ho vzhledem k jeho pomalejšími návratu chtěli pošetřit.

SP v biatlonu v Oberhofu (Německo) - stíhací závod mužů:

1. Strömsheim 33:04,2 (2 tr. okruhy), 2. Laegreid -17,8 (2), 3. Dale-Skjevdal -36,4 (1), 4. T. Bö -45,5 (3), 5. J. T. Bö (všichni Nor.) -50,3 (4), 6. Claude (Fr.) -53,2 (1), ...30. Krčmář -3:26,8 (2), 32. Štvrtecký -3:43,8 (4), 38. Mareček -4:10,6 (2), 45. Hornig (všichni ČR) -4:45,4 (2).

Průběžné pořadí (po 10 z 21 závodů): 1. J. T. Bö 579, 2. T. Bö 497, 3. Strömsheim 467, 4. Dale-Skjevdal 454, 5. Laegreid 451, 6. Doll (Něm.) 405, ...23. Krčmář 162, 47. Štvrtecký 32, 48. Mareček 28, 59. Václavík 15, 67. Karlík 5, 77. Mikyska (všichni ČR) 1.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články