Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Haeckiová-Grossová si dojela pro životní triumf, Jislová se blýskla bezchybnou střelbou

Švýcarská biatlonistka Lena Haeckiová-Grossová si ve zkráceném individuálu v Anterselvě dojela pro životní triumf. Ve Světovém poháru byla dosud nejlépe druhá ve stíhačce v Hochfilzenu v prosinci minulého roku. Z českých závodnic se blýskla Jessica Jislová, po bezchybné střelbě dojela na pěkném jedenáctém místě.

"Na střelnici jsem hodně spokojená, před poslední stojkou jsem byla dost nervózní, ale snažila jsem se uklidňovat a být přítomna. Snažila jsem se to vypracovat a jsem moc ráda, že se to povedlo," zářila Jislová u mikrofonu České televize. Na vítěznou Haeckiovou-Grossovou ztratila necelé dvě minuty.

"Nevím, jestli mi to tady vyloženě sedí, ale snažím se dávat si na to pozor. Řekla jsem si, že to bude dobrodružství, vzhledem k tomu, že podmínky při nástřelu byly strašný," dodala Jislová s tím, že na to, jak se před závodem necítila, bere takový výsledek všemi deseti.

Stejně jako ve čtvrtek muži jely tentokrát zkrácený vytrvalostní závod také biatlonistky. Vedle distance 12,5 kilometru musely počítat i se sníženou penalizací, která činila 45 sekund.

"Chápu, proč se zkouší zkrácený individuál. Pro fanoušky je asi tenhle kratší formát zábavnější," vyprávěla ještě před závodem česká jednička Markéta Davidová.

Jessica Jislová
zdroj: ČTK/AP

"V Canmore se to jelo jenom kvůli mrazu, ale přišlo mi to v pohodě. Nevidím v tom velký rozdíl. Zvlášť tady v Anterselvě, kde se okruhy 2,5 a tři kilometry tolik neliší. Jsou místa, kde bychom to pocítily víc," doplnila.

V cíli měla po pěti netrefených terčích a sedmadvacáté pozici ještě jasněji. "Závodí se mi tu dobře, ležky mě mrzí. Na individuál je to moc, ale nemohu chtít všechno hned. Běhá se mi tu dobře, ale ten vítr nadělal pěknou paseku," řekla Davidová, která měla osmý běžecký čas.

Tereza Voborníková po třech chybách prohlásila, že střelnice v Itálii je zrádná. "Oproti nástřelu se naprosto změnily podmínky, byla jsem z toho překvapená," vyprávěla v rozhovoru pro ČT sport.

"První nula mě potěšila, stojky za jedna, byla jsem zadýchaná a měla toho plné zuby. Za dvě by to bylo mnohem lepší, to mě štve," doplnila jednatřicátá Voborníková. Všechny tři Češky pojedou nedělní masák. Pouze Lucie Charvátová tentokrát nebodovala, když po šesti minelách obsadila 48. příčku.

Lena Haeckiová-Grossová
zdroj: ČTK/AP

Životní závod v elitním seriálu odjela osmadvacetiletá Haeckiová-Grossová. Zvítězila o dvacet sekund před Francouzkou Julií Simonovou, která udělala dvě chyby. Třetí skončila s jednou penalizací další Francouzka Lou Jeanmonotová.

V čele průběžného pořadí SP zůstala Norka Ingrid Landmark Tandrevoldová. Od 20. do 24. místa jsou vměstnány Voborníková, Jislová a Davidová, které se tak zúčastní nedělního závodu s hromadným startem.

V Anterselvě se v závodech pokračuje hned v sobotu smíšenými štafetami, šestý díl SP uzavřou v neděli hromadné starty.

SP v biatlonu v Anterselvě (Itálie), vytrvalostní závod žen (12,5 km):

1. Haeckiová-Grossová (Švýc.) 36:49,02 (0), 2. Simonová -20,2 (2), 3. Jeanmonnotová (obě Fr.) -31,4 (1), 4. Voigtová (Něm.) -37,2 (0), 5. Arnekleivová -41,1 (1), 6. Knottenová (obě Nor.) -52,2 (1), ...11. Jislová -1:57,9 (0), 27. Davidová -3:28,8 (5), 31. Voborníková -3:35,5 (3), 48. Charvátová (všechny ČR) -4:49,1 (6).

Průběžné pořadí SP (po 13 z 21 závodů): 1. Tandrevoldová (Nor.) 695, 2. Braisazová-Bouchetová (Fr.) 657, 3. Vittozziová (It.) 631, 4. E. Öbergová (Švéd.) 572, 5. Simonová 572, 6. Preussová (Něm.) 539, ...20. Voborníková 199, 21. Jislová 179, 24. Davidová 161, 33. Charvátová 110.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články