Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vítěznou jízdu Eckhoffové utnula Herrmannová, Češky se střelecky trápí

Tiril Eckhoffová si na další vítězství ve Světovém poháru musí počkat. Vytrvalostní závod v Pokljuce jí nesedl a nabídky proto velice ráda využila Němka Denise Herrmannová. Po kombinaci skvělého běhu s bezchybnou střelbou zvítězila o téměř minutu. České biatlonistky zklamaly, nejlepší Eva Kristejn Puskarčíková dojela s dvěma chybami až na konci čtvrté desítky. Přímé přenosy a zpravodajství ze SP v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Denise Herrmannová
zdroj: ČTK/AP

Po slabém výkonu biatlonistů pokračovaly ve vytrvalostním závodu podobně i jejich týmové kolegyně. "Jsme trochu v útlumu. Doufáme, že se z toho zvedneme. Zdraví nás pozlobilo, není tam dobrá nálada," přiznal asistent trenéra Jiří Holubec.

Problém je to o to víc, protože mistrovství světa začíná pomalu, ale jistě klepat na dveře. Startuje v Anterselvě 13. února. Holubec nicméně věří, že je ještě čas se vzpamatovat. "Tak abychom byli připraveni," řekl.

Do závodů SP se vrátila Eva Kristejn Puskarčíková. Ta se poslední dva týdny prala s nachlazením, které ji vyřadilo z jednoho závodu v Oberhofu a v Ruhpoldingu uvěznilo na samotku. I tak ale zajela z Češek nejlépe, skončila 38.

"Nastoupila po pauze, kdy marodila. Projevilo se to hodně. Za dvě není tak hrozný," hodnotil Holubec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih vytrvalostního závodu žen v Pokljuce

Markéta Davidová se střelecky hledá. Úvodní položka vleže sice ještě vypadala optimisticky, pak se ale začaly kupit chyby. Celkově do cíle třiadvacetiletá závodnice dovezla čtyři a byla o příčku horší než Puskarčíková.

"Se stojkama se prala, ležky byly lepší. Běžecký výkon byl na ni také trochu slabší, poměrně delší střelba, všechno se načetlo a je z toho tenhle výsledek," uvedl Holubec.

Výkony Lucie Charvátové jsou jako na houpačce, vytrvalostní závod ji ale v dobrém rozpoložení rozhodně nezastihl. Střelecký výbuch podtrhla hrůzostrašnými osmi chybami.

"Prožila hodně špatný den. Před závodem byla zdravotně rozhozená, asi se to projevilo. Běžecký výkon byl špatný a střelbu vůbec nezvládla," řekl Holubec k jednomu z nejhorších výsledků Charvátové (89. místo).

A jak na tom byli další?

Zraky všech byly upřeny hlavně na dvě jména: Francouzku Justine Braisazovou, která po vítězství ve vytrvalostním závodu na úvod sezony v Östersundu stále vede pořadí disciplíny, a rovněž Norku Tiril Eckhoffovou.

Suverénka elitního seriálu prožívá životní sezonu, v Ruhpoldingu se jí před týdnem povedlo ovládnout všechny tři závody. Po třetí střelbě ale bylo jasné, že tentokrát to na čelo nebude.

První položka ještě vše zalila sluncem, jenže na stojce Eckhoffová zkazila jednu ránu a na druhé ležce rovnou dvě. Se třemi trestnými minutami se něco vymýšlí těžko, tentokrát tak byla 18. A Braisazová navíc stejným poměrem chyb držela o sedm příček lépe partu.

Slinu ovšem na střelnici, kde panovaly naprosto ideální podmínky, chytla Italka Lisa Vitozziová (celkové čtvrté místo je pro ni nejlepší individuální příčka v sezoně) a skvěle si vedla rovněž stoprocentní Francouzka Anais Bescondová.

Jenže Herrmannová chtěla vítězství víc. U všech terčů se skvěla nula, bývalá běžkyně na lyžích válela i na trati a prožila tak svůj vůbec první čistý vytrvalostní závod kariéry. Za ní i s jednou minelou dojela až za minutu Švédka Hanna Öbergová, Bescondová se musela spokojit s bronzem.

Do závodu se z Češek nedostala Jessica Jislová, kterou trenéři kvůli nachlazení z Ruhpoldingu šetřili kvůli sobotním smíšeným štafetám, resp. singl-mixům. V neděli zakončí Světový pohár v Pokljuce závody s hromadným startem.

Závod SP v biatlonu v Pokljuce (Slovinsko):

Ženy - vytrvalostní závod (15 km): 1. Herrmannová (Něm.) 41:33,4 min. (0 trest. minut), 2. H. Öbergová (Švéd.) -59,2 (1), 3. Bescondová (Fr.) -1:15,7 (0), 4. Vittozziová (It.) -1:21,7 (0), 5. Preussová (Něm.) -2:02,8 (0), 6. Eganová (USA) -2:10,4 (0), 7. Hauserová (Rak.) -2:53,2 (1), 8. Starychová (Rus.) -2:59,5 (0), 9. A. Gasparinová (Švýc.) -3:02,6 (1), 10. Lunderová (Kan.) -3:06,8 (1), ...38. Kristejn Puskarčíková -5:46,6 (2), 39. Davidová -5:52,8 (4), 89. Charvátová (všechny ČR) -11:06,2 (8).

Průběžné pořadí SP (po 12 z 24 závodů): 1. Eckhoffová (Nor.) 524, 2. Wiererová (It.) 477, 3. H. Öbergová 396, 4. Herrmannová 393, 5. Simonová (Fr.) 355, 6. Tandrevoldová (Nor.) 350, ...15. Davidová 229, 27. Charvátová 155, 33. Kristejn Puskarčíková 136, 60. Jislová (ČR) 40.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články