Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Vláda norských biatlonistů ve štafetách trvá, Čechy trápily lyže i střelba a skončili desátí

Jasný favorit nevypadl z role ve štafetě biatlonistů Světového poháru ve švédském Östresundu. Tým, který loni vyhrál všech pět štafet v elitní sérii, zvítězil opět s přehledem před Francií a Německem. Česká čtveřice Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Jonáš Mareček a Adam Václavík doběla do cíle desátá.

Naděje českého týmu na lepší umístění skončily na poslední střelbě, když Václavík třikrát opravoval a klesl na jedenácté místo, které dokázal stáhnout na konec desítky.

Štafetu rozebíhal Krčmář, který se snažil marně držet tempo a na obou střelbách minul poslední ranou terč, nakonec předával Štvrteckému jako desátý se ztrátou necelých osmadvaceti vteřin na po prvním úseku vedoucí kvarteto Francie.

Krčmář hudroval na lyže. "Ty dvě střelecké chyby beru na sebe, ale s těmi lyžemi dneska nemáme šanci, měl jsem pocit, že mě někdo drží na gumě," řekl po svém úseku.

To potvrdil i Štvrtecký, který přebíral štafetu na jedenáctém místě a po dvou chybách při střelbě vleže jej udržel, ale ztratil další vteřiny. Nakonec předával osmý 1:26 minuty na vedoucí Nory. “S těmi lyžemi to bylo podobné, jako u Michala," hlesl a bylo vidět, jaká je mu zima, která ovlivňovala pocity na střelnici. Teploměr ukazoval -9 stupňů.

Běžky neměl tak špatné Mareček. "Měl jsem připravené dva páry," vysvětloval nejlepší střelec v české čtveřici, který na třetím úseku udržel sedmou pozici a tu předal Václavíkovi.

Jemu nešla střelba, vleže opravoval dvakrát a vstoje třikrát a klesl na jedenácté místo, nakonec proběhl cílem desátý.

Norové si v nejsilnější sestavě i s Johannesem Thingnesem Böem v průběhu závodu vypracovali výrazný náskok. Finišman Vetle Sjaastad Christiansen mohl v posledním kole zvolnit a stejně vyhrál o více než dvacet sekund před Francií. Třetí skončili Němci, i když se museli obejít bez nejlepších dvou mužů vytrvalostního závodu – Romana Reese a Justuse Strelowa, kteří onemocněli.

Světový pohár v Östersundu bude pokračovat v pátek ženským sprintem.

SP v biatlonu v Östersundu (Švédsko):

Muži - štafeta (4x7,5 km): 1. Norsko (Strömsheim, T. Bö, J. T. Bö, Christiansen) 1:14:28,4 (0 tr. okruhů + 7 dobíjení), 2. Francie (Perrot, Jacquelin, Fabien Claude, Fillon Maillet) -20,6 (0+11), 3. Německo (Zobel, Nawrath, Doll, Kühn) -50,5 (1+16), 4. Rakousko -1:44,5 (0+2), 5. Itálie -1:45,0 (0+16), 6. Švédsko -2:17,9 (2+16), ...10. Česko (Krčmář, Štvrtecký, Mareček, Václavík) -2:37,7 (0+11).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články