Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Všechno klaplo v nejdůležitější moment. Nechce se mi tomu věřit, zářila Charvátová

Fantastický závod. Lucie Charvátová si v Anterselvě senzačně doběhla pro bronzovou medaili. Po závodu jen zářila. "Nechce se mi uvěřit, že to klaplo v nejdůležitější moment sezony," řekla v cíli často podceňovaná česká biatlonistka.

Lucie Charvátová
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader

Na střelnici udělala jedinou chybu a využila zaváhání favoritek. V cíli mohla jásat: právě získala bronzovou medaili na mistrovství světa. Vypadalo to, že Lucie Charvátová svému úspěchu tak úplně nevěří. Až později jí síla okamžiku došla.

"Jsem šťastná, nadšená a nechce se mi uvěřit, že to klaplo v nejdůležitější moment sezony. Je to nádherný pocit a doufám, že si ho chvíli udržím," zářila v cíli před mikrofonem České televize. 

"Nemusím přemýšlet, co bude dál. Chci, aby to takhle pokračovalo a cítila jsem se, jak se cítím celou zimu. To, že jsem teď vyhrála medaili... doufám, že se pořád budeme mít krásně. Jak bude dál, to teď nechci řešit," sypala ze sebe.

Zářil také šéf českého biatlonu Jiří Hamza. "Je to fantastické. Ani já, ale upřímně ani Lucka nemohla tušit, že dnes bude třetí. Není k tomu co říct. Obrovský úspěch. Jsem rád, že fanouškům nalijeme optimismus do žil," byl si vědom důležitosti bronzového výsledku.

Rozhodujícím se ukázalo její mentální rozložení před závodem a během něj. Právě Charvátová nechvalně proslula svými střeleckými kolapsy. Nic takového však v Anterselvě diváci neviděli. Tohle byla "jiná" Charvátová, která kosila terč za terčem.

"Byla jsem v jiném rozpoložení. Hlavou se mi absolutně nic nehonilo. Myslím, že takhle by měl vypadat pravý biatlonový závod. Takhle by se do toho měl biatlonista umět opřít, aby se mu hlavou nehonily žádné myšlenky," mínila v cíli.

Na střelnici vše sledoval trenér reprezentace Jiří Holubec. "Vleže měla podmínky stejné jako na nástřelu, tam to byla paráda. Naštěstí se vítr utišil, protože předtím foukalo daleko víc. Začala chybou, která byla její, což byla strašná škoda," zhodnotil Holubec.

Sport
zdroj: ČT4

"Jelikož ale dala rychlou nulu vestoje, tak se posunula tam, kde byla," pokračoval Holubec ve své střelecké analýze. "Asi si řekla, že po té jedné chybě musí dát nulu. Vůbec se s tím nemazala a sedlo jí to," doplnil trenér reprezentace.

Na trati to pro medailistku nebylo jednoduché. Na severu Itálie se počasí a stav sněhové pokrývky rychle měnily. "Podmínky byly velmi náročné a myslím, že všechny závodnice měly problém s technikou na trati. Během závodu se ještě začal honit vítr," řekla Charvátová.

Charvátová vynechala úvodní – taktéž bronzovou – smíšenou štafetu. Teoreticky tak mohla mít více sil, i když sama to jako výhodu neviděla. "Spíš mohla převládnout nervozita, protože jsem delší dobu nezávodila a vždy je těžší se dostat do závodního tempa," soudí.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články