Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Norové opanovali štafetu v Oberhofu, Češi si dojeli pro 6. příčku

Na závěr Světového poháru v Oberhofu byli na programu štafety. Mužský závod ovládli suverénní Norové, kteří v cíli měli více než dvominutový náskok na druhé Němce. Třetí doběhla italská štafeta. České kvarteto ve složení Jonáš Mareček, Tomáš Mikyska, Michal Krčmář a Vítězslav Hornig si doběhlo pro 6. místo.

Českou štafetu rozjel Jonáš Mareček. Během svého úseku sice musel pětkrát dobíjet, ale i tak dokázal předat Tomáši Mikyskovi na osmém místě se ztrátou zhruba jednu minutu na v té době vedoucí Francii.

I Mikyska si vedl na svém úseku dobře, když odstřílel čistě na ležce. Ačkoliv na stojce musel poté třikrát dobíjet, i on nakonec předával štafetu na osmé příčce.

Solidně si posléze jel i Michal Krčmář, kterého sice zpomalila zlomená hůlka, ale debutantovi v české sestavě Vítězslavu Hornigovi i tak předával na sedmé pozici. 

Hornig se v těžkých podmínkách, které na střelnici panovaly, ukázal jako výtečný střelec. Terče vyčistil na šest ran a dokázal české kvarteto dovézt na šestém místě před dotírajícím Francouzem Fillonem Mailletem.

Jak si vedli ostatní?

Norové vstupovali do závodu jako obrovští favorité, a tak bylo docela překvapením, že v úvodním úseku začal ztrácet po první střelbě Stroemsheim. Nor však dokázal svou ztrátu relativně rychle eliminovat, a tak do druhého úseku vbíhali Norové prakticky bok po boku s vedoucí francouzskou štafetou.

Francouz Perrot ale následně zaváhal na stojce, musel na trestné kolo, a tak se norská štafeta dostala do čela. Nečekaná komplikace pro norské závodníky nastala na třetím úseku, kdy Tarjeie Bö díky rychlejší a přesnější střelbě na stojce dohnal Němec Nawrath. Ten ale posléze střelecky zkolaboval na stojce, a tak Norům již nestálo nic v cestě k suverénnímu vítězství.

Výsledky SP v biatlonu v Oberhofu

Muži - štafeta (4x7,5 km): 1. Norsko (Strömsheim, Laegreid, T. Bö, J. T. Bö) 1:17:34,2 (0 tr. okruhů + 7 dobíjení), 2. Německo (Rees, Doll, Nawrath, Horn) -2:01,9 (1+15), 3. Itálie (Zeni, Bionaz, Hofer, Giacomel) -2:50,5 (0+16), 4. Švédsko -3:37,9 (1+11), 5. Švýcarsko -3:42,6 (1+15), 6. Česko (Mareček, Mikyska, Krčmář, Hornig) -3:48,1 (0+10).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články