Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Žemlička i Maříková berou po bezchybné střelbě šesté místo

Osrblie (Slovensko) - Ve slovenském Osrblie přišel na řadu po vytrvaleckých závodech také sprint. V mužském závodě se Milan Žemlička a Ondřej Šantora svými výkony vešli do nejlepší patnáctky. Nadějná česká juniorka Markéta Davidová vstoupila do sprintu bezchybnou ležkou, na stojce se ale kvůli třem chybám definitivně rozloučila s šancemi na medaili. Nejlépe z českých závodnic se vedlo Simoně Maříkové, která skončila šestá. Mistry světa se stali Rus Igor Malinovskii a Italka Michela Carraraová.

Milan Žemlička
zdroj: ČTK/Pavlíček Luboš

Počasí přálo mladým biatlonistům v Osrblie více než v předchozích dnech. I přes lehké sněžení se ustálil především vítr na střelnici, který trápil dorostence v pátek. V desetikilometrovém závodě kraloval Rus Igor Malinovski, druhé místo obsadil jeho reprezentační kolega Kirill Streltsov. Oba ruští biatlonisté zastříleli čistě. Třetí dojel reprezentant Kazachstánu Roman Yeremin.

Střelecky vyšel sprint z českých závodníků nejlépe Milanu Žemličkovi, který na střelnici ani jednou nechyboval a skončil na šestém místě se ztrátou 43 sekund na vítěze. Žemlička tak o tři příčky vylepšil své umístění z vytrvalostního závodu.

Je nám líto, video expirovalo.
Maříková i Žemlička skončili ve sprintu šestí

Ondřej Šantora jednou chyboval na střelecké položce v leže a o jednu příčku mu unikla nejlepší desítka. Další čeští zástupci kvůli nepovedné střelbě dojeli až ve čtvrté a šesté desítce. Jakub Procházka skončil na 43. příčce, Lukáš Joukal dojel 66.

Davidové se opět nedařilo na střelnici

Rychlostnímu závodu juniorek kralovala bez jediné střelecké chyby Italka Carraraová. Druhá dojela Norka Ingrid Landmark Tandrevoldová, třetí příčku obsadila reprezentantka Francie Myrtille Begueová.

Sprint juniorek se stejně jako vytrvalostní závod nezadařil české naději Markétě Davidové, která sice odstřílela čistě v leže, na stojce ale minula třikrát a obsadila 14. místo.  Naopak Simona Maříková dokázala sestřelit všechny terče a dojela stejně jako Milan Žemlička šestá. Třetí česká závodnice Natálie Jurčová skončila s jednou chybou na střelnici šestnáctá.

Mistrovství světa juniorů v biatlonu v Osrblie (Slovensko) - sprinty:

Junioři (10 km): 1. Malinovskij 24:32,2 (0 trest. okruhů), 2. Strelcov (oba Rus.) -12,2 (0), 3. Jeremin (Kaz.) -24,9 (2), ...6. Žemlička -43,2 (0), 11. Šantora -1:13,0 (1), 43. Procházka -2:52,2 (4), 66. Joukal (všichni ČR) -4:08,6 (3).

Juniorky (7,5 km): 1. Carraraová (It.) 20:57,8 (0), 2. Tandrevoldová (Nor.) -15,2 (1), 3. Begueová (Fr.) -31,5 (0), ...6. Maříková -47,9 (0), 14. Davidová -1:31,3 (3), 16. Jurčová (všechny ČR) -1:34,3 (1).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články