Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Že jsou očekávání? Radši na to nemyslím, přiznala Puskarčíková

Nové Město na Moravě - Eva Puskarčíková si ve slovinské Pokljuce zajela pro první individuální medaili ve Světovém poháru. Tamní stíhačka se jí nadmíru povedla, teď už se ale soustředí na první start v novoměstské zastávce. Před sprintem si očekávání raději nepřipouští, i když čtvrteční trénink se jí nadmíru povedl. "Je lepší se od toho oprostit. Vím, co tady bude a těším se," uvedla pětadvacetiletá biatlonistka. Přímý přenos studia Světového poháru a následného sprintu vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 17:00.

Čtvrteční odpoledne na střelnici a Puskarčíková mohla být klidnější. "Víceméně to bylo všechno za nula," uvedla. I trenér biatlonistek Zdeněk Vítek uznal, že z ní cítí největší pohodu. A ona sama? "Možná jsem nejklidnější. Uvidíme, co udělají ty lidi. Na tréninku jich naštěstí tolik nebylo, až ke konci, ale v pátek to bude mazec."

Zdá se, že bouřlivá divácká kulisa jí nevadí. "Ten rámus je hezkej," smála se. A na fanoušky se těší. Už teď se podepisuje, kde může. "Po večerech, když je čas, tak si nadepíšu kartičky, abych je pak mohla už jen rozdávat. Vždycky tak dvě stě na jeden zátah," uvedla.

Eva Puskarčíková s českými fanoušky
zdroj: ČT autor: Hynek Roleček

Někdy ji prý bolí ruka víc z podpisování než z malorážky, dodala v nadsázce. Se střelbou ale v posledních trénincích výrazné problémy neměla. "Když je poslední položka nula, to mám ráda. Je to pak takový lepší pocit jít do toho závodu," řekla Puskarčíková.

Zájem fanoušků je však pro ni stále něco nového. "Nezvyk, ale člověk se s tím musí popasovat. Nejdřív se divím, že na mě volají, taky záleží na náladě. Někdy je toho docela dost," přiznala. Proto nečte ani zpravodajství. "Kolikrát je očekávání v komentářích takový, že to pak hází břímě na bedra," dodala svěřenkyně Jindřicha Šikoly.

Je ráda, že se mohla opět vrátit do Nového Města na Moravě. Už jen kvůli českému jídlu. "To je rozhodně lepší. Chleba dobrej, jsem ráda, že jsem zahnala svou stravovací krizi z cestování," vtipkovala.

Věří, že jí ve sprintu pomůže talisman. "Vozím si ho s sebou. Je to takovej třiadvacet let starej plyšák, růžový pejsek," řekla Puskarčíková. V hledišti bude mít rodiče, strýce i přítele. Večer před závodem se snažila být v klidu. "Občas si čtu. Omalovánky a pletení až bude víc času."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články