Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Závod žen s hromadným startem patřil Wiererové. Jislová dokončila na čtrnáctém místě

Italská biatlonistka Dorothea Wiererová zvítězila v závodě s hromadným startem na domácí půdě v Anterselvě. Mohla tak oslavit první triumf v sezoně. Druhá byla Běloruska Dzinara Alimbekavová a třetí Francouzka Anais Chevalierová-Bouchetová. Z českých závodnic se lépe umístila Jessica Jislová, která skončila čtrnáctá.

Jislová jako jedna z pouhých dvou startujících z třiceti trefila všech dvacet terčů, navíc v pátém nejrychlejším čase. Celou dobu se držela těsně za desítkou, ale patřila k nejpomalejším závodnicím na trati. Po poslední střelbě vybíhala do posledního okruhu jedenáctá, ale o tři místa se propadla.

"Od začátku jsem bojovala s lyžema a věděla jsem, že jakmile zaváhám na střelnici, tak proti holkám nemám šanci. Budeme to muset probrat. Až tak špatně jsem se necítila, ale nemohla jsem to využít. Čtrnácté místo je ale pořád slušný výsledek," řekla Jislová v České televizi.

Davidová jela jedno trestné kolo po první a poslední položce a dvě po třetí. Většinou naopak vylepšovala svoji pozici v běžecké části. "Byl to těžký závod a hlavně na střelnici. Poslední položka mě štve, protože mi nevystřelila třetí rána. Kdyby vystřelila, tak by to byla nula," řekla Davidová.

Světový pohár bude pokračovat až začátkem března ve finském Kontiolahti. V únoru bude pozornost upřena do Pekingu na zimní olympijské hry.

Co se dělo na trati

Závod nejlépe zahájila Běloruska Solaová, které po první střelbě patřila první příčka. Čistou střelbu předvedla Jislová, Davidové ale nevyšla poslední rána a musela na trestné kolo. Češky tak uzavíraly první i druhou desítku.

Na druhém střeleckém stanovišti už byly stoprocentní obě Češky. Pořadí se měnilo na čele, kam se prostřílela Francouzka Simonová, která však chybovala na třetí střelbě. Na té potvrdila střeleckou formu Jislová další nulou, ale Davidová se vydala na další dvě kolečka.

Bitva o první místo pokračovala na závěrečné položce, po níž byla na prvním místě Chevalierová-Bouchetová, ovšem čtyřvteřinový náskok neudržela a do cíle dojela až třetí za znamenitě běžící Wiererovou a Běloruskou Alimbekavovou.

Davidová podtrhla nepříliš střelecky povedený závod čtvrtou chybou, naopak Jislová opět vyčistila celý stav bezchybně. Lepší střelkyně z obou Češek byla nakonec výše i v cíli, když si dojela pro čtrnácté místo, Davidová zaostala o tři příčky za ní.

SP v biatlonu v Anterselvě (Itálie):

Ženy - závod s hromadným startem (15 km): 1. Wiererová (It.) 34:58,7 (2 tr. okruhy), 2. Alimbekavová (Běl.) -3,7 (1), 3. Chevalierová-Bouchetová (Fr.) -11,6 (1), 4. Rezcovová (Rus.) -22,8 (2), 5. Braisazová-Bouchetová (Fr.) -24,8 (4), 6. Eckhoffová (Nor.) -28,0 (2), 7. Voigtová (Něm.) -35,8 (0), 8. Nigmatullinová (Rus.) -42,5 (1), 9. Stremousová (Mold.) -49,6 (2), 10. Simonová (Fr.) -1:03,4 (3), ...14. Jislová -1:22,8 (0), 17. Davidová (obě ČR) -1:32,6 (4).

Průběžné pořadí SP (po 15 z 22 závodů): 1. Röiselandová (Nor.) 651, 2. Alimbekavová 589, 3. E. Öbergová (Švéd.) 563, 4. Hauserová (Rak.) 487, 5. H. Öbergová (Švéd.) 482, 6. Wiererová 430, ...11. Davidová 396, 19. Jislová 269, 63. Puskarčíková 30, 68. Charvátová 23, 83. Voborníková 12, 84. Vinklárková (ČR) 12.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články